Bonden Sportbonden

Succesvolle werkconferentie Clubkadercoaching voor sportbonden

12 oktober 2021
Succesvolle werkconferentie Clubkadercoaching voor sportbonden

Dinsdag 5 oktober vond de werkconferentie Clubkadercoaching voor sportbonden plaats. Daarbij waren 45 afgevaardigden van 20 verschillende sportbonden aanwezig. Variërend van de Nederlandse Frisbee Bond tot de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond.

De conferentie was voor, maar vooral ook door sportbonden opgezet. De Nevobo nam de deelnemers mee in hun verhaal over Clubkadercoaching in relatie tot de professionalisering van verenigingen. De KNVB liet zien hoe zij Clubkadercoaching integreren in hun opleidingsmodel en de KNZB nam de deelnemers mee in de urgentie van Clubkadercoaching en gaf nuttige tips over de samenwerking met gemeenten. In kleinere groepjes gingen de aanwezige bonden vervolgens na welke stappen zijn zelf kunnen zetten om met Clubkadercoaching aan de slag te gaan. 

We hebben tijdens de conferentie laten zien dat Clubkadercoaching in allerlei gradaties binnen een bond kan terugkomen. Er zat voor iedereen iets nuttigs in. Het is nooit one size fits all, maar we kunnen onderling veel van elkaar leren en samen optrekken.
Peter van Tarel - Manager Sportontwikkeling Nevobo

Verdiepingssessies

Dit najaar worden voor sportbonden verschillende verdiepingssessies Clubkadercoaching georganiseerd. Maar informatie daarover volgt op deze pagina op onze website en via de Thema Update Clubkaderontwikkeling.

Deel dit artikel op social media: