Bonden Sportbonden

Veel kinderen aan het sporten bij Tokyo in Town

30 juli 2021
Veel kinderen aan het sporten bij Tokyo in Town

Op 8 locaties in Den Haag komt sport naar de inwoners toe. Tegelijk met de opening van het TeamNL Olympic Festival is roulerend in diverse Haagse wijken het Tokyo in Town programma gestart. Dagelijks komen er vele tientallen tot soms wel meer dan 300 kinderen naar de playgrounds toe voor een ontmoeting met TeamNL atleten en NVOD’ers. Zij verzorgen een warming-up, geven een sportclinic of worden de hemd van het lijf gevraag tijdens een Meet&Greet waarin ze alles kunnen vragen.

Het programma wordt door Haagse sportaanbieders en sportbonden gevuld die actief zijn op de diverse locaties. Samen met de streetsport activiteiten met muziek en dans ontstaat er een hele prettige sfeer waar jong en oud zich vermaken. Dat zien we letterlijk terug. Na de spannende handboogwedstrijden in Tokyo stonden de ouders de volgende dag ook te handboogschieten. De locaties worden met TeamNL vlaggen aangekleed en de sportende jeugd wordt goed verzorgd met water en fruit.

Voor veel van deze kinderen is sport niet vanzelfsprekend. Met dit concept komt sport dichter bij de jeugd waarmee we hen en de ouders willen bereiken met de kracht van sport. De gemeente Den Haag richt zich met Tokyo in Town vooral op de speciale doelgroepen. Zij krijgen vervolgens een toegangsticket voor het festival op Scheveningen. Met de inzet van TeamNL inspireert topsport de Haagse jeugd.

 

Deel dit artikel op social media: