Bonden Sportbonden

Eerste digitale partnerbijeenkomst van het Coördinatie- en Informatiepunt Topsportevenementen (CIT)

1 juli 2021

Op dinsdag 22 juni heeft de eerste digitale partnerbijeenkomst van het CIT (Coördinatie- en Informatiepunt Topsportevenementen) plaatsgevonden. Tijdens deze sessie is de Nederlandse Topsportevenementen strategie besproken, het dashboard topsportevenementen toegelicht en is er ingegaan op de vraag hoe (ook) topsportevenementen zo breed mogelijk kunnen worden ingezet in de gemeenschap. Aan het einde van de bijeenkomst ging Marjolein Bolhuis, lid van de Nederlandse Sportraad, dieper in op de bevindingen van de Beoordelingscommissie sportevenementen van de NLSportraad. 

Want zoals gezegd, topsportevenementen zijn belangrijk voor Nederland. Mensen ervaren de prestaties van topsporters van dichtbij. Dit versterkt een gevoel van trots en positieve energie. Ook brengt het kansen op maatschappelijk, economisch en uiteraard sportief gebied. Om evenementen hiervoor beter te benutten hebben NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een breed gedragen evenementenstrategie voor de komende tien jaar ontwikkeld.

In de Nederlandse Topsportevenementen Strategie (NTS) staat centraal dat er een breed palet aan topsportevenementen in Nederland is, waar iedereen van kan genieten. De topsportevenementen worden op een maatschappelijk verantwoorde manier georganiseerd. Dit kunnen we alleen samen. Om te zorgen voor meer verbinding tussen sport, provincie, gemeente en rijksoverheid is het Coördinatie- en Informatiepunt Topsportevenementen (CIT) opgericht.

De volgende CIT-partnerbijeenkomst wordt naar alle waarschijnlijkheid georganiseerd op 8 november. Hopelijk een mooie gelegenheid om elkaar dan weer fysiek te ontmoeten!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sofie Korbee via evenementenloket@nocnsf.nl.

Deel dit artikel op social media: