Sportdeelname Nationale Sportweek

Dit zijn de vijf host cities van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021

29 april 2021
Dit zijn de vijf host cities van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021

Sinds de coronacrisis wordt er in Nederland steeds minder gesport. Dat terwijl sport en bewegen je fysiek en mentaal weerbaarder maakt. Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september onderstrepen wij het belang van sporten en bewegen daarom nog eens extra. We hopen alle inwoners van Nederland te inspireren om (weer) meer te bewegen. Dat doen we samen met o.a. sportbonden, sportclubs, gemeenten en maar liefst vijf host cities: Alphen aan den Rijn, Coevorden, Eindhoven, Lelystad en Nieuwegein.

Vijf trotse host cities

De vijf host cities die de Nationale Sportweek dit jaar omarmen, zetten lokaal de sport extra in de schijnwerpers. Tien dagen lang organiseren zij voor hun inwoners allerlei activiteiten op het gebied van sport en bewegen. De host cities zijn hiermee een voorbeeld voor andere plaatsen en gemeenten, die de Nationale Sportweek uiteraard ook kunnen inzetten om hun hun lokale sport- en beweegaanbod te promoten en etaleren. De volledige programma’s van de host cities maken zij later bekend.

Iedereen weer sporten

In september hopen we weer als vanouds te kunnen sporten. Dat is ook hard nodig, want Nederlanders zijn sinds de coronacrisis minder fit en minder weerbaar geworden. De Nationale Sportweek wordt door de gezamenlijke sport daarom aangegrepen om het nieuwe sportseizoen te openen, de sport in heel Nederland een impuls te geven en er samen voor te zorgen dat iedereen weer kan en gaat sporten.

Sport doet iets met je

Het thema van de Nationale Sportweek is dit jaar wederom ‘sport doet iets met je’.  Richard Kaper, manager sportparticipatie bij NOC*NSF: "Tijdens de Nationale Sportweek dagen we iedereen uit om te ontdekken wat sport met je doet. Omdat Nederland als gevolg van de coronacrisis sportief tot stilstand kwam, is het dit jaar extra belangrijk om te laten zien hoe leuk het is om te sporten en om te ervaren hoe toegankelijk sportclubs eigenlijk voor iedereen zijn. In september kan en mag hopelijk alles weer, ook voor de sport. Tijdens de Nationale Sportweek willen we zoveel mogelijk mensen helpen de weg (terug) naar de sportclub te vinden.”

Deel dit artikel op social media: