Bonden Sportbonden Rookvrije sport

Campagne Rookvrije Generatie gestart

14 april 2021

Op 5 april is de campagne 'De wereld wordt rookvrij. Wen er maar aan' gestart. Deze campagne van de Hartstichting, Longfonds en KWF (initiatiefnemers van de Rookvrije Generatie) laat heel Nederland zien dat rookvrij het nieuwe normaal is. Steeds meer plekken worden rookvrij. Dat geldt ook voor de sportclub.

Daarom speelt de sport ook een rol in de campagne. Van 12 t/m 25 april is er via een televisiespot aandacht voor de oproep ‘ontdek hoe de wereld rookvrij wordt op rookvrij.nl’. De video is opgenomen op een voetbalclub en heeft een mooie bijdrage van Olga Commandeur als ambassadeur van de NOC*NSF Nationale Sportweek. 

Samen met sportbonden omarmt NOC*NSF de beweging Rookvrije Generatie, dat de ambitie heeft om in 2025 alle Nederlandse sportverenigingen rookvrij te maken. De komende maand zullen wij de campagne, gericht op sportclubs, van de Rookvrije Generatie kracht bij zetten en delen op onze kanalen. Wil je hierbij helpen, houd dan onze kanalen in de gaten.

Deel dit artikel op social media: