Bonden Sportbonden

Nog tot zondag 11 oktober de kans voor verenigingen om TASO aan te vragen

22 september 2020

De maatregelen rondom de coronacrisis hebben in veel sectoren impact, waaronder de amateursport. Om die reden is er een tijdelijke subsidieregeling waar sportclubs gebruik van kunnen maken. Op de website van DUS-I is hiervoor het loket voor de Tegemoetkoming Amateursportorganisaties COVID-19 (TASO) nog tot 11 oktober geopend. Via deze regeling kunnen verenigingen die eerder niet in aanmerking kwamen voor de TOGS-regeling of de TVL een subsidie van maximaal 2 x € 3.500 aanvragen. 

Bovendien kunnen ook verenigingen met een sportaccommodatie in eigendom en doorlopende lasten van ten minste € 8.000 (per 3 maanden, na aftrek van een ontvangen tegemoetkoming of subsidie op grond van de TOGS of de TVL) een subsidie aanvragen van maximaal 2 x € 6.000.

De exacte voorwaarden van deze regeling staan op de website DUS-I. Er is in totaal €44,5 miljoen beschikbaar voor deze regeling.

Let op: verenigingen hebben dus maar tot 11 oktober de tijd om subsidie aan te vragen, dus het is zaak snel gebruik te maken van deze regeling.

Deel dit artikel op social media: