Shutterstock 1235924275

Maatschappelijke Diensttijd in de Sport

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een uniek programma voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud, waarbij ze vrijwilligerswerk doen bij sportorganisaties. De jongeren zetten zich in voor hun sportorganisaties door verschillende activiteiten uit te voeren of te organiseren. Zo organiseren zij bijvoorbeeld een toernooi, volgen zij een scheidsrechterscursus of beheren zij de social media kanalen.

Het MDT-programma biedt jongeren de mogelijkheid om te ontdekken waar hun passie ligt en bevordert een sterke verbinding met de sportorganisatie. Voor sportorganisaties is Maatschappelijke Diensttijd een effectieve methode om nieuwe vrijwilligers aan te trekken, te begeleiden en te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. Voor het werven en begeleiden van de jongeren is budget beschikbaar. Er zijn twee varianten van het programma: Maatschappelijke Diensttijd en Maatschappelijke Diensttijd kort.

Impact en mogelijkheden MDT

Maatschappelijke Diensttijd draagt bij aan de doelstellingen van de Sportagenda 2032. Dankzij MDT kunnen we doelgroepen bereiken die momenteel niet betrokken zijn bij sport en lichaamsbeweging. Daarnaast verhoogt het programma de vaardigheden en betrokkenheid van bestaande vrijwilligers. Jongeren die deelnemen aan MDT leveren een waardevolle bijdrage aan het versterken en vitaliseren van sportorganisaties. Heb je vragen over Maatschappelijke Diensttijd in de sport? Neem dan contact op met Taco Prins. 

Neem contact op

MDT in de Sport in 1,5 minuut

In deze animatie leggen we in 1,5 minuut uit wat MDT in de Sport is.  

Kopieer de YouTube link van de video en gebruik deze in jouw uitleg van MDT in de Sport voor jouw sportorganisatie!

Voor wie is Maatschappelijke Diensttijd in de Sport?

  • Sportserviceorganisaties

  • Verenigingen

  • Stichtingen

  • Sportbonden

  • Fondsen in de sport

  • Ondernemers in de sport

  • Aanbieders van sportevenementen

  • Provinciale sportorganisatie

  • TeamNL Centra

Veelgestelde vragen, tools en inspiratie

In een serie artikelen laten we zien hoe MDT jouw organisatie kan versterken. Zo voerden we gesprekken met Sportservice Lingewaard over het MDT-kort programma, gingen in gesprek met FC Noaber over hun verschillende trainingen, en spraken we met Heerlen over zowel het MDT-kort programma als de keuze om na dit programma voor het MDT-programma te gaan.

Maatschappelijke Thema's Header

Subsidie aanvragen?

Op dit moment zijn de subsidieregelingen gesloten. Zodra bekend is wanneer de nieuwe subsidieregelingen opengaan, zullen we er op deze pagina en via onze mediakanalen over communiceren.

Meer informatie over subsidie aanvragen

Contact

Wil je meer informatie over MDT voor jouw sportorganisatie? Neem dan contact op met Taco Prins.

Neem contact op