Shutterstock 1235924275

Maatschappelijke Diensttijd en Sport

Maatschappelijke Diensttijd is een programma voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud waarbij zij vrijwilligerswerk doen bij een sportorganisatie. Zo dragen jongeren bij aan de sportorganisatie door bijvoorbeeld het organiseren van toernooien, het volgen van een cursus tot scheidsrechter of het beheren van de social media kanalen. Het MDT-programma helpt jongeren te ontdekken wat zij echt leuk vinden en zorgt voor meer binding met de sportorganisatie. MDT is voor sportorganisaties een mooie manier om nieuwe vrijwilligers aan te trekken, ze te begeleiden en in hun kracht te zetten. Voor het werven en begeleiden van de jongeren is budget beschikbaar. Er zijn twee varianten van het programma: Maatschappelijke Diensttijd en Maatschappelijke Diensttijd kort.

Voor sportorganisaties zijn er twee vormen van subsidie mogelijk binnen MDT. Een subsidie voor het MDT-kort programma en een subsidie voor het MDT-programma.

Maar welk MDT programma past het beste bij jouw sportorganisatie?

MDT-kort subsidie

Met MDT-kort kunnen sportorganisaties eenvoudig subsidie van 500 euro per jongere (met een maximum van €50.000,-) aanvragen, waarbij jongeren binnen 12 weken 30 tot 50 uur aan de slag gaan als vrijwilliger bij de sportorganisatie in een periode van zes maanden. Het aanvraagproces van MDT-kort is een stuk laagdrempeliger dan het MDT proces. Wil je een aanvraag doen? Dat kan via deze link.

MDT subsidie 2024

Binnenkort wordt de subsidieregeling MDT voor 2024 gepubliceerd. Zeker weten dat je als eerste op de hoogte bent? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Wil jij meer informatie over MDT voor jouw sportorganisatie? Neem dan contact op met Taco Prins.