Paul Pride 1200X630

Sport is van iedereen

We geloven dat sport voor iedereen toegankelijk, leuk en plezierig moet zijn. Of je nu jong of oud bent, met of zonder handicap, of welke achtergrond je ook hebt: iedereen verdient de kans om mee te doen en zich thuis te voelen in de sportwereld. Samen met sportbonden en partners zetten wij ons in voor een sportomgeving waar diversiteit gevierd wordt en inclusie centraal staat. Wij werken aan concrete oplossingen en initiatieven die ervoor zorgen dat sport echt van iedereen is.

Deelname Canal Parade Amsterdam

We weten dat volledige acceptatie van LHBTIQ+ in de sport nog niet bereikt is. Daarom werken we hard aan inclusie en diversiteit met programma's zoals Onze club is van iedereen, of producten zoals de handreiking Gender- en Seksediverse personen in de sport. Maar ook de Canal Parade in Amsterdam biedt jaarlijks een mooi moment om stil te staan bij de acceptatie van LHBTIQ+ en om bestuurders, medewerkers, vrijwilligers en sporters een podium te bieden. Voorafgaand aan de Canal Parade delen we verhalen uit de sport over LHBTIQ+. Daarbij staan we stil bij wat al goed gaat, maar ook wat nog beter kan.

Bekijk de aftermovie van 2023

4 v's voor veiligheid

Een sociaal veilige sportomgeving waar iedereen zich welkom voelt begint bij een goede basis: de 4 v's voor veiligheid. Door het invoeren van deze vier stappen, werkt een club aan een stevig fundament voor sociale veiligheid en het uitsluiten van onnodig risico. En dat is belangrijk, want hiermee bouwen we samen verder aan een fijne sportplek voor iedereen.

Lees meer