Thomas Krol OS 2022 760X456 BSR AGENCY

Thomas Krol

Goud en zilver op de EK afstanden. Brons en goud op de WK sprint. Prachtige toevoegingen aan de toch al indrukwekkende medaillecollectie van Thomas Krol (30). Toch mist er voor zijn gevoel nog één: een olympische gouden plak. Tijdens zijn eerste Olympische Winterspelen moet het gebeuren. Er is druk, er is spanning. Maar vooral is er die droom die hij werkelijkheid wil laten worden. Eerst pakt Thomas zilver op de 1500 meter, daarna wacht de 1000 meter. Thomas is oppermachtig en rijdt letterlijk en figuurlijk een gouden race. Hij volbrengt zijn missie en mag zich voor altijd olympisch kampioen noemen.

Harrie Lavreysen 2022 BSR AGENCY

Harrie Lavreysen

De twee gouden en een bronzen medaille die hij vorig jaar won op de Olympische Spelen in Tokio, zijn voor Harrie Lavreysen (25) geen reden om in een lagere versnelling te fietsen. Nee, hij schakelt juist nog een tandje bij. Op de Europese kampioenschappen in München prolongeert hij samen met Roy van den Berg en Jeffrey Hoogland de teamsprinttitel. Op de WK baanwielrennen twee maanden later haalt de ploeg zilver. Op de individuele afstanden is Harrie al zijn concurrenten de baas. Opnieuw. Want voor de derde keer op rij is hij de absolute nummer één van de wereld op de keirin. Op de sprint, het koningsnummer, pakt hij het goud zelfs voor de vierde achtereenvolgende keer. Het is wereldtitel nummer elf uit zijn nu al imposante carrière.

Max Verstappen Mexico 2022 BSR AGENCY

Max Verstappen

De wereldtitel van Max Verstappen (25) in 2021 is een voorbode voor een seizoen waarin hij zijn superioriteit toont. De eerste races van 2022 doen vermoeden dat de strijd om het kampioenschap een spannende wordt. Niets blijkt minder waar. Max is met afstand de beste coureur op de grid. Al in de achttiende race van het jaar verzekert hij zich in Japan van zijn tweede wereldtitel. Twee weken later pakt hij in de Verenigde Staten samen met zijn team ook de constructeurstitel. Van de in totaal 22 grand prixs dit seizoen eindigt Max er maar liefst 15 als nummer één, een record.