Blijf je stil of praat je erover?

Onze missie is het creëren van optimale sportomstandigheden voor iedereen: van recreant tot topsporter, van mensen met een beperking tot vrijwilliger en fan. Dat betekent ook het realiseren van een sociaal veilig sportklimaat. Daarom ondersteunt NOC*NSF de campagne ‘Blijf je stil of praat je erover?’ van het Centrum Veilige Sport Nederland.

Bij het Centrum Veilige Sport kunnen sporters, begeleiders, trainers, ouders en bestuurders onder andere terecht voor het melden van grensoverschrijdend gedrag. Bijvoorbeeld pesten, discriminatie of seksuele intimidatie. Ook wanneer je iets ziet of meemaakt waarvan je niet zeker bent of het kan is het belangrijk hierover het gesprek aan te gaan. Die boodschap wil het Centrum Veilige Sport met behulp van hun nieuwe campagne verspreiden.

Help jij ook mee bij het creëren van sociaal veilige sportverenigingen waar iedereen samen van sport kan genieten? Op de website van het Centrum Veilige Sport vind je meer informatie over de campagne en download je gemakkelijk de campagnematerialen.