welkom bij 'Vraag de TeamNL-arts'

Samen met Zilveren Kruis maken we het mogelijk om jouw vragen aan onze TeamNL-experts te stellen. Onze TeamNL-artsen en Gezond Bewegen-adviseurs staan paraat om je beweegvragen en je vragen over sportblessures te beantwoorden of je te voorzien van advies over medische klachten. Jouw gezondheid staat voor ons op de eerste plaats!

Maarten Moen

Dokter Maarten Moen werkt sinds 2012 als sportarts bij Bergman Clinics. Hij behandelt sportblessures zoveel mogelijk zonder operatieve ingreep. Naast zijn werk bij Bergman Clinics maakt Maarten deel uit van de medische staf van NOC*NSF, waar hij mede de medische zorg voor onze Nederlandse topsporters aanstuurt en deze probeert te verbeteren. 

Vragen die je Maarten kan stellen zijn:

  • Ik heb een blessure die ondanks de behandeling bij de fysio niet herstelt, wat kan ik nog meer doen?
  • Ik moet na mijn ziekte opnieuw conditie opbouwen; hoe doe ik dat?
  • Ik wil gaan sporten, moet ik dan eerst een sportkeuring laten doen? Wat is dan minimaal nodig om te laten onderzoeken?
stel je vraag aan Maarten

Cees-Rein van den Hoogenband

Cees-Rein heeft jarenlang gewerkt als orthopedisch chirurg/traumatoloog bij St Anna ziekenhuis in Geldrop en was 25 jaar hoofd van de medische staf van PSV. Cees-Rein bekleedt diverse internationale bestuursfuncties (IOC, FINA) en draagt als chef-arts de eindverantwoordelijkheid binnen de medische staf van NOC*NSF. De medische staf draagt bij aan kwalitatief hoogwaardige medische begeleiding van alle topsporters en talenten in Nederland. 

Vragen die je aan  Cees-Rein kunt stellen zijn:

  • Ik zoek een fysiotherapeut met ervaring in de topsport, waar kan ik die vinden?
  • Ik heb een aandoening waar ik medicijnen voor gebruik, mag ik dan wel aan wedstrijden meedoen?
  • Ik beoefen een sport met hoge risico’s op blessures, waar moet ik op letten als ik een verzekering afsluit?
stel je vraag aan Cees-Rein

Gezond Bewegen-adviseur

De Gezond Bewegen-adviseur wordt gecoördineerd vanuit de sportzorgalliantie, die enkele jaren geleden onder toeziend oog van NOC*NSF is opgericht door sportpsychologen, -diëtisten, -podotherapeuten en -masseurs. Met als doel om de zorg rondom de sporter goed af te stemmen en zo optimaal mogelijk in te zetten. 

Danny de Beer zal zorgen dat de vragen door de juiste expert uit de sportzorgalliantie worden beantwoord.

Vragen die je aan de Gezond Bewegen-adviseur kunt stellen zijn:

  • Wat moet ik eten om mijn trainingen beter vol te houden?
  • Hoe loop ik mentaal de Vierdaagse uit?
  • Hoe kan ik blessures voorkomen?
stel je vraag aan de Gezond Bewegen-adviseur

Wat doet de TeamNL-arts?

De TeamNL arts is een sportarts die als medisch specialist gespecialiseerd is in aandoeningen en klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. De TeamNL arts is altijd verbonden aan één van de TeamNL topsportprogramma’s van NOC*NSF.

Samen met de begeleidingsstaf rondom de programma’s (coach, fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen) werken ze intensief samen om de topsporters zo optimaal en gezond mogelijk te laten presteren. Alle TeamNL-(para)medici zijn vaak dicht bij de trainingslocaties van de topsporters gevestigd.

Jaarlijks doet de TeamNL-arts een topsportmedisch onderzoek om de topsporter optimaal te kunnen begeleiden en volgen. Bij de behandeling van klachten en blessures werkt de TeamNL-arts samen met diverse speciaal voor TeamNL beschikbare netwerken van specialisten ( orthopeden, longartsen, radiologen, cardiologen, neurologen).

Q&A

Door de samenwerking met Zilveren Kruis kun jij vanaf nu dus ook met jouw vragen terecht bij de TeamNL-arts. Bijvoorbeeld als je eigenlijk weer meer wilt bewegen, maar vooraf advies zoekt om blessures te voorkomen.

Lees hier met welke vragen je terecht kunt bij onze TeamNL-artsen