Topsport en werk(ervaring)

Topsport en werk(ervaring) is er voor sporters:

 • met een A-status
 • met een HP-status
 • met een Selectiestatus
 • die tot 2 jaar geleden een A-, HP- of Selectiestatus hadden

Topsporters en oriëntatie op de arbeidsmarkt

TeamNL@work ondersteunt topsporters kosteloos in hun oriëntatie op de arbeidsmarkt en het vinden van een werk(ervarings)plek, zowel tijdens als na de topsportcarrière. Dit doet TeamNL@work samen met bedrijven uit de TeamNL@work bedrijvenpool.  

Goede contacten en ervaringen met het bedrijfsleven zijn van groot belang. De bedrijvenpool bestaat uit bedrijven die de topsporters van TeamNL een warm hart toedragen en de verantwoordelijkheid voelen om topsporters binnen de arbeidsmarkt op weg te helpen. Alleen bedrijven die aan de criteria van een topsportvriendelijke werkomgeving voldoen, komen in aanmerking om onderdeel te zijn van de TeamNL@work bedrijvenpool. 

Aanbod TeamNL@work bedrijvenpool

Het volgende aanbod is beschikbaar voor (oud-)topsporters van TeamNL:

 • Oriënterend gesprek
  Tijdens een oriënterend gesprek maak je kennis met een werknemer van een bedrijf uit de TeamNL@work bedrijvenpool. Je krijgt een globale indruk van de betreffende organisatie en de verschillende functies in de organisatie. Daarnaast leer je om een gesprek te voeren in een zakelijke setting
 • Meeloopdag
  Tijdens een (op maat gemaakte) meeloopdag (van een halve of hele dag) krijg je een indruk hoe een werkdag bij het bedrijf eruit ziet en kom je in contact met collega’s en de werkgever. Je krijgt een beeld van de organisatie, de bedrijfscultuur en de verschillende afdelingen en werkzaamheden. Een meeloopdag kan algemeen of functiespecifiek voor jou ingericht worden.
 • Stageplek
  Moet jij voor jouw opleiding stage lopen? Of een afstudeeronderzoek doen? Neem dan contact op om te kijken bij welk bedrijf uit de TeamNL@work bedrijvenpool dit mogelijk is.
 • Werkervaringsplek
  Om ervaring op te doen op het gebied van werken in een zakelijke setting kun je gedurende een bepaalde periode (circa tussen de 3 en 12 maanden) bij een bedrijf uit de TeamNL@work bedrijvenpool (betaald) werkervaring opdoen.
 • Werkplek
  Wil je je naast je topsportcarrière verder ontwikkelen voor een aantal uur in de week of ben je als oud-topsporter op zoek naar een (fulltime) werkplek? De TeamNL@work bedrijvenpool staat voor je klaar om te kijken naar de mogelijkheden.
Teamnl@Work 399 Afb

Tijdens dit proces word je begeleid door Fanbased, uitvoeringspartner van TeamNL@work. Tijdens coachingssessies ga je aan de slag met:

 • Richten
  Het creëren van een helder en concreet doel en het bepalen van de koers die je gaat varen.
 • Activeren
  Aan de slag! Werken richting het gestelde doel, leren door te doen. Denk hierbij aan het aan de slag gaan met opdrachten vanuit de coachingssessies, het inplannen en aangaan van oriënterende gesprekken of sollicitatiegesprekken, en/of jezelf presenteren aan verschillende bedrijven uit de bedrijvenpool tijdens een Sporterswebinar.
 • Checken
  Evalueren van de voortgang om de gestelde koers bij te sturen of te bevestigen.

Voorbereiding volgende carrière 

Wil je je oriënteren op de arbeidsmarkt maar weet je nog niet precies in welke richting? Heb je nog geen cv of ben je nog niet helemaal sollicitatie-ready? Dan kunnen wij je ook verder op weg helpen. Kijk hiervoor bij het onderdeel Voorbereiding op de volgende carrière.  

Ik wil me oriënteren op de arbeidsmarkt, wat zijn de mogelijkheden?

Wij kijken graag samen met jou welke oriëntatie bij jou past. Dat kan bijvoorbeeld een keer een kop koffie drinken bij een bedrijf zijn (oriënterend gesprek), een meeloopdag of misschien wel een korte periode waarin je werkervaring opdoet bij een bedrijf uit de TeamNL@work bedrijvenpool. Neem contact met ons op, dan gaan we graag het gesprek met jou aan. Je kunt ook via WhatsApp contact opnemen met TeamNL Athlete Services voor meer informatie.

Kom ik in aanmerking om in contact te komen met de TeamNL@work bedrijvenpool?

Ben jij een topsporter van TeamNL met een A-, HP- of Selectiestatus of een (oud-)topsporter die tot 2 jaar geleden een A-, HP- of Selectiestatus had? Dan helpen wij je graag verder. Als je ons een verzoek stuurt, dan nemen we zo snel mogelijk contact met jou op. Je kunt ook via WhatsApp contact opnemen met TeamNL Athlete Services voor meer informatie.

Ik ben op zoek naar een (bij)baan, kom ik in aanmerking voor ondersteuning?

Ben jij een topsporter van TeamNL met een A-, HP- of Selectiestatus of een (oud-)topsporter die tot 2 jaar geleden een A-, HP- of Selectiestatus had? Dan helpen wij je graag verder. Als je ons een verzoek stuurt, dan nemen we zo snel mogelijk contact met jou op.  Je kunt ook via WhatsApp contact opnemen met TeamNL Athlete Services voor meer informatie.

“Ik heb niet alleen mijn ervaringen als topsporter meegenomen naar het bedrijfsleven, ik heb ook werkervaring mee kunnen nemen naar de topsport.”

Eva den Hartog - Hockey

TeamNL@work-1623

TeamNL@work magazine

Benieuwd naar ervaringen van TeamNL sporters over de combinatie topsport en onderwijs? Bekijk dan het digitale TeamNL@work magazine. 

TeamNL@work magazine