Voor Friends & Family Olympische Spelen

Bij TeamNL maken we van onze dromen doelen. We willen goud winnen en het Wilhelmus horen. Daar werken we stap voor stap naartoe, al is de weg lang en onvoorspelbaar. Soms heb je wind mee en gaat alles vanzelf. Soms zit het tegen. Een voordeel: je bent nooit alleen: TeamNL zijn we samen. Sporters, coaches en staf. Wij zijn er voor elkaar. Door dik en dun. We inspireren elkaar en halen het beste in elkaar naar boven. Tot aan de streep. En verder. Daarbij weten we ons gesteund door onze grootste supporters: onze familie en vrienden. Zij hebben ons vanaf de start van onze carrières, en vaak al sinds ver daarvoor, onvoorwaardelijk gesteund. Soms financieel, altijd emotioneel. Ook voor hen vormt Paris 2024 een nieuw hoogtepunt.

Op deze pagina zetten we de belangrijkste informatie voor jou, als Friends & Family van een sporter die (mogelijk) deelneemt aan de Spelen van Parijs, op een rij. We updaten deze pagina wanneer nieuwe informatie beschikbaar is. Kan je hier (nog) niet de informatie vinden die je zoekt? Mogelijk kan de sportbond antwoord geven op jouw vraag.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op donderdag 11 juli 2024.

De Olympische Spelen van Parijs

Van de meer dan 10.000 sporters die van 26 juli tot en met 11 augustus 2024 deelnemen aan de Olympische Spelen, zijn er ongeveer 300 die TeamNL vertegenwoordigen. Een groot deel van deze groep komt in actie in en direct rond Parijs. Behalve in Parijs wordt ook gevoetbald in Lyon, Saint-Étienne, Nice, Nantes Bordeaux en Marseille. In die laatste stad zijn ook de zeilwedstrijden. Verder wordt er gehandbald in Lille en gegolfsurft op het Franse eiland Tahiti.

Wedstrijdkaarten

Athlete Friends & Family-programma
Het organisatiecomité Paris 2024 faciliteert een ticketingprogramma voor Friends & Family van deelnemers aan de Olympische Spelen: het Athlete Friends & Family-programma. Per sessie waaraan de sporter deelneemt zijn twee wedstrijdkaarten gereserveerd die tegen kostprijs afgenomen kunnen worden. Deze twee kaarten zijn gegarandeerd, dus ook bij late plaatsing voor de Spelen. De categorie van de gereserveerde tickets kan per sessie verschillen.

Er zijn een paar uitzonderingen binnen het Athlete Friends & Family-programma:

 • Het programma geldt helaas niet voor reservesporters.
 • Bij snelwandelen, wegwielrennen, sportschieten en zwemmen is één wedstrijdkaart per sessie gereserveerd in plaats van twee. Dit in verband met de capaciteit op de tribunes.
 • Voor de openings- en sluitingsceremonies zijn géén Friends & Family-kaarten beschikbaar.
 • Er is géén Friends & Family-programma voor begeleiders.

Tickets van het Athlete Friends & Family-programma kunnen pas worden aangevraagd wanneer alle namen van TeamNL bekend zijn. Dit is in de tweede helft van juli, kort voordat de Spelen beginnen. De (Friends & Family van) de sporters kunnen dan met de accreditatiecode kaarten bestellen op een speciale website. Meer details worden later bekendgemaakt. Het is goed mogelijk dat Athlete Friends & Family-tickets alleen kunnen worden afgerekend met een (VISA) creditcard. Houd hier alvast rekening mee.

Reguliere kaartverkoop
De officiële reguliere kaartverkoop voor de Olympische Spelen verloopt direct via tickets.paris2024.org, de officiële website van het organisatiecomité. Op die site is nu ook een officieel doorverkoopplatform beschikbaar.

Andere opties:

 • P1 Travel
  Als officiële Nederlandse subdistributeur biedt P1 Travel hospitality-pakketten aan, waarin officiële wedstrijdkaarten gecombineerd zijn met een extra product of dienst. Bekijk het aanbod op de website van P1 Travel.
 • Hospitality & Travel Packages organisatiecomité
  Ook het organisatiecomité biedt hospitality-pakketten aan, net als travel-pakketten. Bekijk het aanbod van Paris 2024 op deze website.
 • Resale-platform
  Op 15 mei lanceert het organisatiecomité een officieel resale-platform. Daar kunnen kaartkopers hun eerder gekochte kaarten aanbieden voor doorverkoop.

Benieuwd naar het wedstrijdschema van TeamNL? Zodra dat bekend is vind je dat op teamnl.org.

TeamNL Huis

Tijdens de Olympische Spelen is het TeamNL Huis dé plek waar dagelijks duizenden oranjefans en onze sporters in Oranje samenkomen. Bezoekers kunnen er live álle wedstrijden volgen waaraan TeamNL-ers meedoen. Natuurlijk vinden er ’s avonds ook de traditionele feestelijke huldigingen plaats.

Voor Friends & Family biedt het huis extra’s. Zo is er een ontmoetingsruimte waar je samen met de sporter tot rust kan komen en zorgen we voor exclusieve toegang wanneer jouw sporter gehuldigd wordt voor medaillewinst.

Het TeamNL Huis is tijdens de Olympische Spelen in Zenith Paris – La Villette. Deze accommodatie is in Parc de la Villette, het grootste park binnen de Parijse rondweg, de Boulevard Péripherique.

Op teamnlhuis.com vind je alle reguliere informatie over het TeamNL Huis.

Fantickets TeamNL Huis voor Friends & Family
NOC*NSF stelt voor Friends & Family van sporters (waaronder geaccrediteerde reserves) gratis fantickets beschikbaar voor het TeamNL Huis tijdens de Olympische Spelen. Daarvoor geldt:

 • Per wedstrijddag dat de sporter in actie komt worden vier fantickets toegekend. Deze kunnen op dagen naar keuze worden ingezet.
 • Fantickets voor Friends & Family zijn gegarandeerd beschikbaar, ook bij late kwalificatie.
 • Fantickets voor Friends & Family kunnen tussen 1 juli en 19 juli 2024 worden aangevraagd. Hierover volgt informatie per mail naar de Friends & Family-contactpersoon.
 • De aanvrager moet de fantickets voor Friends & Family minimaal 24 uur voor het bezoek aan het TeamNL Huis op naam zetten.

Bij een medaillehuldiging van jouw sporter wordt een specifiek aantal extra tickets beschikbaar gesteld voor directe Friends & Family.

Aanvullende tickets TeamNL Huis
Wil je extra kaarten voor het TeamNL Huis kopen? De reguliere verkoop verloopt via teamnlhuis.com. Bij deze verkoop geldt op=op. Kaarten kosten € 27,50 per stuk, exclusief € 2,50 servicekosten.

Heb je vragen over kaarten voor het TeamNL Huis? Mail naar teamnlhuis@papendal.nl.

Reis en verblijf

De reis naar Parijs en het verblijf in of rond de stad en/of andere speelsteden is op eigen initiatief. TeamNL adviseert om zo duurzaam mogelijk naar Parijs te reizen. De trein is daarvoor de beste optie. Boek jouw reis via eurostar.com.

Verblijf kan je boeken via bekende platformen zoals IOC-partner Airbnb dat op deze pagina van hun website het aanbod tijdens de Spelen toont. Verder zijn er bijvoorbeeld campings aan de rand van Parijs. Houd er rekening mee dat de prijzen van accommodaties hoog zijn rond de Olympische Spelen.

Het is goed om te weten dat bepaalde zones in Parijs mogelijk minder toegankelijk zijn en/of een QR-code vereisen voor doorgang. Op deze website is te vinden om welke zones het gaat en welke acties mogelijk vereist zijn. Mocht je hotelkamer of appartement zich in een van deze zones bevinden, informeer dan of je vooraf actie moet ondernemen.

Sporters en het grootste deel van de begeleiders verblijven tijdens de Olympische Spelen in het olympisch dorp. Alleen sporters, begeleiders en andere officials met een toegewezen accreditatie kunnen het olympisch dorp in. Friends & Family hebben er geen toegang toe.

Kleding

Sporters en begeleiders krijgen een TeamNL-kledingpakket van FILA en DENHAM. Wil jij tijdens de Spelen net zo stijlvol gekleed zijn als zij? Items die onze sporters in Oranje dragen zijn te koop via teamnl.shop, de officiële webshop van TeamNL.

Belangrijke data

Data onder voorbehoud

vrijdag 26 juli
Openingsceremonie Olympische Spelen

 • Locatie: Over de Seine in Parijs

zaterdag 27 juli
Opening TeamNL Huis

 • Locatie: Le Zénith Paris - La Villette, Parijs

woensdag 31 juli en woensdag 7 augustus
Friends & Family-bijeenkomst op de Residentie van de Nederlandse Ambassadeur in Parijs

 • Locatie: Residentie van de Nederlandse Ambassadeur in Parijs
 • Door de sporters opgegeven Friends & Family-contactpersonen hebben op 10 juli per mail de uitnodiging voor deze bijeenkomst ontvangen.

Maandag 12 augustus 
Welkom Thuis TeamNL

 • Locatie: Den Haag
 • Friends & Family-contactpersonen ontvangen rond 15 juli per mail de uitnodiging voor deze huldiging.

Contactpersoon Friends & Family

Tijdens de registratie voor de Spelen heeft elke sporter één contactpersoon kunnen doorgegeven voor alle Friends & Family-zaken. Deze contactpersoon ontvangt de relevante informatie of verzoeken vanuit NOC*NSF.

Veiligheid

Frankrijk is een prachtig en veilig land waar jaarlijks miljoenen Nederlanders – niet zonder reden – hun vakantie vieren. Tegelijkertijd weten we dat grote evenementen zoals de Spelen een verhoogd risicoprofiel hebben. Daarom zijn we vanuit NOC*NSF ook goed voorbereid op minder aangename situaties. We werken nauw samen met de Nederlandse veiligheidsdiensten en ook de Franse autoriteiten, die goed zijn georganiseerd. Ze hebben veel ervaring met grote evenementen met een verhoogd risico. Zo doen we er alles aan om ook voor TeamNL de Spelen zo veilig mogelijk te laten verlopen.

In aanloop naar de Spelen ontvangt de door de sporter/begeleider opgegeven contactpersoon een e-mail met daarin (contact)informatie voor het geval zich toch een calamiteit voordoet. Ook delen we daarin het nummer van de NOC*NSF-veiligheidscoördinator die ter plaatse is.

Tip: Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt actuele reisadviezen voor landen en gebieden, zo ook voor Frankrijk. Op de website van NederlandWereldwijd vind je het actuele reisadvies voor Frankrijk. In de Reisapp van NederlandWereldwijd en Douane heb je deze betrouwbare reisinformatie altijd bij de hand en ontvang je bericht wanneer het reisadvies verandert.