64447474 BSR AGENCY (1) (1)

Uitvoeringslijn 2

We dragen bij aan kennis- en competentieontwikkeling van het topsportkader

Ga terug naar topsportbeleid

We dragen bij aan kennis- en competentieontwikkeling van het topsportkader

Een goede coach is goud waard. Een coach kan het verschil maken tussen een vroegtijdige uitschakeling of een medaille. In 2032 is coachen een volwaardig beroep in Nederland. Sportbonden en NOC*NSF zijn er dan in geslaagd om meer dan 10.000 coaches een volwaardig beroepsperspectief te bieden. Deze missie wordt opgepakt in samenwerking met het onderwijs, de (lokale) overheid en het bedrijfsleven. 

Passende opleidings- en ontwikkelpaden zijn voor alle (aspirant) topsport- en talentcoaches beschikbaar en worden verzorgd door sterke aanbieders. Hierdoor is de kwaliteit van de totale coachpopulatie verhoogd en kunnen coaches zich blijvend ontwikkelen. Er is tevens voldoende kwantiteit gecreëerd om aan de vraag naar nieuwe topsport- en talentcoaches te voldoen.  

Technisch directeuren en hoofdcoaches zijn professionele, integere en gekwalificeerde leiders die voortdurend blijven investeren in hun persoonlijke ontwikkeling. Ze excelleren in de uitdagende en dynamische context van topsport, waar ze teams en individuen weten te motiveren en te leiden naar succesvolle resultaten.

Verschilmakers

Loopbaanperspectief voor coaches bieden

Verschilmaker

We bevorderen het beroeps- en carrièreperspectief van coaches door te investeren in hun professionele ontwikkeling. Dit resulteert in betaald werk, professioneel HR-beleid en loopbaanmogelijkheden. We werken samen met sterke organisaties die de belangen van topsport- en talentcoaches behartigen.


Verschilmaker

Leiderschap ontwikkelen

Verschilmaker

Er is een scholingsprogramma met aandacht voor effectief en verantwoord leiderschap opgezet voor technisch directeuren en topsportmanagers. Dit is essentieel om op topniveau sturing te kunnen geven aan topsportorganisaties


Verschilmaker

Scholen van topsportkader met TeamNL Academy

Verschilmaker

De TeamNL Academy is hét leer- en ontwikkelprogramma voor talentcoaches, topsportcoaches, technisch directeuren en experts, waar ze netwerken, kennis delen en vaardigheden ontwikkelen. Dit aanbod maakt de TeamNL Academy tot dé broedplaats waar kennis en inzichten over coaching en begeleiding van talentvolle sporters en topsporters samenkomen. Ook worden ambitieuze, talentvolle coaches en oud-sporters klaargestoomd om na de Spelen in Brisbane de volgende generatie sporters te begeleiden om hun ambities te realiseren. 


Verschilmaker