Topsport Milano-Cortina 2026

Carl Verheijen chef de mission Olympische Spelen Milano Cortina 2026

12 juni 2024
Carl Verheijen chef de mission Olympische Spelen Milano Cortina 2026

Carl Verheijen is chef de mission van TeamNL tijdens de Olympische Spelen van Milano Cortina in 2026. De oud-schaatser vervulde de rol eerder al tijdens de Spelen van Beijing in 2022.

“Het klinkt cliché, maar natuurlijk is dit opnieuw een grote eer”, zegt Verheijen, die als schaatser op de Spelen van Turijn brons won op de 10 kilometer en de ploegachtervolging. “Ik ben blij dat ik wederom het vertrouwen krijg om TeamNL te begeleiden, ditmaal richting Milano Cortina 2026. Het lijkt misschien nog ver weg, maar de voorbereidingen op de Winterspelen zijn al in volle gang.’’

Het lijkt misschien nog ver weg, maar de voorbereidingen op de Winterspelen zijn al in volle gang
Carl Verheijen

‘’Carl is voor ons een logische keuze voor het chefschap van de Olympische Winterspelen van 2026,’’ aldus directeur topsport André Cats. ‘’Hij heeft als schaatser zijn sporen in de sport verdiend. Daarnaast heeft hij tijdens de Spelen van Beijing aangetoond dat hij een uitstekende chef de mission is, ook onder uitdagende omstandigheden. We zijn blij om hem weer aan boord te hebben.’’

Verheijen leidde eerder ook de afvaardiging van TeamNL op de Jeugd Olympische Winterspelen van 2012 en 2016. De chef de mission voor de Paralympische Spelen wordt op een later moment bekend gemaakt.

Deel dit artikel op social media: