300 clubs winnaar in 1e editie Clubloterij

12 juni 2024

De eerste trekking van de nieuwe Clubloterij levert voor 300 sportverenigingen geld op voor materialen, opleidingen en activiteiten. Vooral hockey-, tennis- en voetbalclubs hebben de nieuwe loterij actief ingezet om extra middelen te genereren. De Clubloterij is een initiatief van NOC*NSF.

Omdat de financiële positie van sportverenigingen sterk onder druk staat, onderzoeken NOC*NSF en de sportbonden nieuwe mogelijkheden voor de clubs om de inkomsten te verhogen en daarmee de clubs te versterken. De Clubloterij is een instapklaar systeem dat clubs de gelegenheid geeft om veilig digitale lootjes te verkopen en winnaars te laten trekken. Het loterijsysteem daarvoor – inclusief vergunning en notariële trekking – is al ingericht. Dat bespaart de deelnemende verenigingen tijd en geld.

De eerste Clubloterij, gelanceerd in februari van dit jaar, bood de mogelijkheid om te zien of er bij verenigingen voldoende menskracht is voor het oppakken van dit nieuwe initiatief en of het prijzenpakket (200.000 euro) voldoende aantrekkelijk is. De hoofdprijs van 10.000 euro wordt zowel aan de club als aan de koper van het winnende lot uitgekeerd.

De met de loterij opgehaalde bedragen zijn nu nog beperkt. Dat heeft echter geen invloed op het gegarandeerde prijzengeld en de bijdrage voor de clubs van 80% van de lotenverkoop.

Alle deelnemers en de winnende clubs ontvangen bericht over de uitslag van de trekking.

Deel dit artikel op social media: