NOC*NSF Olympisme

Dafne Schippers trapt in Utrecht af met TeamNL Kids

24 mei 2024
Dafne Schippers trapt in Utrecht af met TeamNL Kids

Onder het toeziend oog van ruim 600 enthousiaste basisschoolleerlingen gaf tweevoudig wereldkampioen en oud olympiër Dafne Schippers het startschot voor TeamNL Kids, het olympisch les- en beweegprogramma van TeamNL. De feestelijke gebeurtenis vond plaats op de St. Domincusschool in Utrecht, de oude basisschool van Dafne.

Olympisch lespakket TeamNL Kids nu beschikbaar

Met nog minder dan 100 dagen tot de Olympische en Paralympische Spelen werd gisteren het startschot gegeven voor TeamNL Kids. Met het TeamNL Kids lesprogramma wil NOC*NSF kinderen op een laagdrempelige manier leren over sport en bewegen en de olympische waarden die daarbij horen. Kinderen kunnen op een interactieve manier aan de slag en ontdekken waarom sporten zo goed voor je is en waarom het zo leuk is dit samen te doen! Het digitale lespakket is ontwikkeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en beschikbaar voor basisscholen, bso’s en buurtsportcoaches.

Teamnl Kids Adb 760 X 456

Een persoonlijk tintje op de St. Dominicusschool

De keuze voor de St. Dominicusschool als locatie voor de aftrap is niet toevallig. Dafne heeft een persoonlijke band met deze school. Niet alleen heeft zij hier zelf les gehad, haar moeder en zus zijn hier ook werkzaam als leerkracht. Dat zorgde voor een extra warme en feestelijke sfeer op het oranjegekleurde schoolplein.

Dafne vertelde de kinderen hoe belangrijk het is dat je blijft bewegen. “Als kind was ik al met sport bezig, maar daarnaast was ik als het maar even kon na schooltijd altijd buiten te vinden. Ik vond het heerlijk om buiten te zijn en te spelen in de wijk. Ik hoop écht dat de kinderen dit blijven doen. Wat minder op hun schermpjes zitten. Het heeft mij zoveel moois gebracht”.

Officiële start TeamNL Kids

TeamNL Kids is vanaf nu beschikbaar voor alle basisscholen, bso’s en buurtsportcoaches. Met meer dan 5500 aanmeldingen bereikt het digitale programma nu al meer dan tienduizenden kinderen. Aanmelden is nog steeds mogelijk, het programma kan namelijk in aanloop naar en tijdens de Olympische en Paralympische Spelen ingezet worden.

Meer informatie over TeamNL Kids? Ga naar nocnsf.nl/teamnlkids

Marc En Dafne Teamnl Kids

Deel dit artikel op social media: