Sportdeelname Sportmatch

Geslaagde Sportmatch Experience brengt enthousiasme en inzichten

26 april 2024
Geslaagde Sportmatch Experience brengt enthousiasme en inzichten

De recente Sportmatch Experience was een groot succes. Onder leiding van dagvoorzitter Nouchka Fontijn, voormalige bokser met meerdere medailles op de Olympische Spelen, WK’s en EK’s, leerden de deelnemende bonden en gemeenten hoe je inspeelt op de veranderende vraag van sporters naar meer flexibiliteit. In dit nieuwsbericht blikken we terug op 18 april.

Van Haka, onderuitgaan tot de klapschaats

De dag begon met een energieke Nieuw-Zeelandse HAKA, gevolgd door inspirerende sprekers zoals Guido Davio, Arko van Brakel en Martin Hersman, die inzichten deelden over sportief streven, ondernemerschap en verandering.

In gesprek met gemeenten en bonden

Een levendig panelgesprek tussen gemeenten en bonden bood inzicht in het gebruik van Sportmatch, waarbij interactie en inhoudelijke vragen vanuit het publiek de kennisoverdracht bevorderden. De bijeenkomsten van bonden en gemeenten onderstrepen hun sterke band en kennisdeling, ondersteund door technologische vooruitgang.

Sportmatch Experience clinics

Na het ochtendprogramma konden deelnemers de door hen geboekte activiteit ondernemen, variërend van handbalclinics tot denksporten en rondleidingen door het trainingscentrum van Papendal. Interactieve sessies met Accountmanager Sjoerd Reijnen gaven inzicht in de technische aspecten van Sportmatch.

Workshops

Na een netwerklunch volgden workshops waarbij onder andere dataspecialisten van NOC*NSF inzichten deelden over sportbehoeften en motivaties binnen verschillende leeftijdsgroepen. De dag eindigde met waardevolle discussies tussen vakgenoten over data, sportaanbod en het bereiken van doelgroepen, met als doel verdere stappen te zetten in het ontwerpen van campagneplannen.

Interesse in Sportmatch?

Heeft jouw bond of gemeente interesse in Sportmatch? Schroom dan niet en neem contact op met projectleider Pascal Schepers of accountmanager Sjoerd Reijnen

In samenwerking met de Europese Unie

Het Sportmatch-project is mede gefinancierd vanuit de Europese Unie. Met de Sportmatch Experience heeft NOC*NSF de kennis en inzichten die zijn opgedaan in dit project gedeeld met nationale partners. Op dezelfde dag organiseerde NOC*NSF ook een webinar voor internationale partners om de geleerde lessen met hen te delen.

Logo EU

Deel dit artikel op social media: