Bonden Sportbonden Data

Tweede ronde basisopleiding datagedreven werken

8 februari 2024
Tweede ronde basisopleiding datagedreven werken

In april start de volgende ronde van de basisopleiding datagedreven werken in de sport. Deze opleiding is bedoeld om bondsmedewerkers in drie weken tijd kennis en vaardigheden bij te brengen over het gebruik van data in hun dagelijkse werk en bij het ontwikkelen van beleid.

Wat leer je?

Ontdek de essentie van data en datagedreven werken binnen de context van sport en verwerf de nodige vaardigheden om zelf aan de slag te gaan. Deze basisopleiding biedt inzicht in het nemen van beslissingen op basis van data, in plaats van enkel op intuïtie of ervaring te vertrouwen. Je leert fundamentele datavaardigheden, zoals het formuleren van relevante vragen, het correct interpreteren van gegevens, en het omzetten van inzichten naar concrete acties. Deze vaardigheden zijn direct toepasbaar in je werk met zowel (top)sporters als vrijwilligers en fans.

Data

  • Webinar blok 1 – donderdag 4 april 13.00 tot 15.00 uur
  • Webinar blok 2 – donderdag 11 april 13.00 tot 15.00 uur
  • Webinar blok 3 – donderdag 18 april 13.00 tot 15.00 uur

Donderdag niet jouw dag? Schrijf je toch in. De webinars kunnen in overleg met alle deelnemers nog op een andere dag/ tijdstip gepland worden. Bij voldoende belangstelling plannen we meteen een derde serie.

Praktische informatie

  • Er zijn voor bondsmederwerkers geen kosten aan de opleiding verbonden.
  • Je volgt de opleiding volledig digitaal in een combinatie van e-learning en live webinars. Elk blok duurt 1 week en vraagt per blok ongeveer 4 uur van je tijd.

Het opleidingsprogramma

De opleiding bestaat uit 3 blokken van 1 week. Binnen elk blok neem je deel aan een interactief webinar en krijg je via e-learning meer informatie en oefeningen.

  • Blok 1: begrip en bewustzijn van data & datagedreven werken: wat is het, wat kan je ermee, waarom wil je het gebruiken, en waar kun je beginnen.
  • Blok 2: het stellen van vragen & formuleren van informatiebehoefte: je leert welke impact een goede vraag kan hebben, hoe je een vraag verkent en uitwerkt en uiteindelijk tot de vragen te komen die je ook echt wilt gaan beantwoorden doormiddel van data.
  • Blok 3: interpreteren en toepassen van inzicht & onderzoek. Het vinden van het antwoord op je vraag in dashboards, rapportages en onderzoek. Het kritisch interpreteren en lezen van data en inzicht, en overgaan tot actie.

Deel dit artikel op social media: