Topsport Paralympisch

Ontdek jouw paralympische talent op 21 april 2024

9 februari 2024
Ontdek jouw paralympische talent op 21 april 2024

Ben jij tussen de 12 en 35 jaar oud, sportief, gemotiveerd en heb je een lichamelijk, visuele en/of licht verstandelijke handicap? Dan ben jij wellicht de talentvolle sporter die we zoeken. Meld je aan via de pre-registratie en ontdek of jij kunt deelnemen aan de Paralympische Talentdag op Papendal. 

Wist je dat ongeveer 30% van de Paralympische ploeg bestaat uit sporters die ooit op een Paralympische talentdag zijn ontdekt? Dat gaat van wielrenner Tristan Bangma tot rolstoelbasketbalster Bo Kramer en van boccia speler Marco Dekker tot de broers van de Kreeke uit het goalball team.  

Neem de eerste stap naar jouw Paralympische droom! 

Op zondag 21 april 2024 organiseert NOC*NSF in samenwerking met sportbonden de veertiende editie van de Paralympische Talentdag op Papendal. Deze dag biedt een unieke gelegenheid om te ontdekken of jij het talent bezit om de top te bereiken. Jezelf aanmelden voor de Paralympische Talentdag werkt via een pre-registratie.

Dit uitgebreide formulier geeft de organisatie informatie over jouw handicap, classificatie, voorkeuren, leeftijd en andere relevante informatie. Op basis van deze gegevens kun je vervolgens een uitnodiging krijgen die specifiek op jou is afgestemd. Helaas kan het ook voorkomen dat we je niet uitnodigen. In dat geval verwijzen we je door naar andere passende sportmogelijkheden. 

Wat verwachten we van jou als deelnemer? 

We gaan ervan uit dat je als deelnemer beschikt over: 

  • Intrinsieke motivatie: een diepgewortelde passie voor de sport en een sterke drive om jezelf te verbeteren. 
  • Bereidheid om naar Papendal te komen: het evenement vindt plaats op het inspirerende sportcentrum Papendal. 
  • Basis sport- en beweegniveau: een solide basis in sport en beweging, binnen de mogelijkheden van jouw handicap, zodat je het maximale uit de Paralympische Talentdag kunt halen.

Belangrijke data: 

  • De pre-registratie sluit op 24 maart om 23.00 uur 
  • Mededeling over toelating Paralympische Talentdag in de week van 1 april 
  • De laatste informatie ontvang je uiterlijk in de week van 8 april 
  • Zondag 21 april is de Paralympische Talentdag.

Mis deze kans niet om jouw eerste stap richting Paralympische droom waar te maken. 

Ga naar de pre-registratie

Deel dit artikel op social media: