Topsport TeamNL

Talentontwikkelingstraject werpt vruchten af: Gyan Doensen onderdeel van KTM GP Academy

17 november 2023
Talentontwikkelingstraject werpt vruchten af: motorcrosser Gyan Doensen onderdeel van KTM GP Academy

Foto: BSR Agency

Motocrosser Gyan Doensen heeft een contract getekend bij het Racestore KTM Factory Rookies Team. Komend seizoen zal hij wederom uitkomen in de EMX125 (EK Motocross 125cc). Het Rookies Team is onderdeel van de KTM GP Academy: Ride to MXGP. Een KTM-project is bedoeld om toptalenten te laten deelnemen aan de Grand Prix.

Voor Gyan Doensen is dat een mooie volgende stap in het TeamNL (CTO)-programma, laat de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) in een nieuwsbericht weten.

TeamNL centrum (CTO)

De beste sporters met de beste coach op één locatie bij elkaar brengen met de beste faciliteiten. Dat is de gedachte achter het TeamNL centrum, voorheen Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO). Op een TeamNL centrum trainen de beste talenten en topsporters in fulltime opleidingsprogramma’s onder regie van de betrokken sportbonden. Nederland kent vijf TeamNL centra. 

Talentontwikkelingstraject KNMV

Binnen het opleidingsprogramma van de motorsport voert de KNMV de regie. Na de nationale selectie en regionale trainingscentra zijn de TeamNL centra de hoogste trede in het talentontwikkelingstraject bij de KNMW. MX-talent, zoals Gyan Doensen, wordt naast een studie getraind en begeleid door bondscoach Barry Forschelen.

Het doel van de KNMV is om talentvolle sporters klaar te stomen voor de topteams, en dat werpt nu zijn vruchten af. 

Deel dit artikel op social media: