Topsport Partners TeamNL

NOC*NSF en M line onderzoeken effect van slaap op sportprestaties

12 juni 2023
NOCNSF en M line onderzoeken effect van slaap op sportprestaties

NOC*NSF en M line, de vaste leverancier van matrassen en kussens voor TeamNL, onze sporters in oranje, intensiveren de samenwerking. Doel is om het effect van goede slaap op de sportprestaties zo optimaal mogelijk te benutten met onderzoek en kennisdeling. De samenwerking met M line wordt tevens verlengd tot en met 2026.

M line levert sinds 2016 standaard de kussens en matrassen voor TeamNL-atleten tijdens de Olympische, Paralympische en Winterspelen. Juist bij dit soort belangrijke evenementen is goede nachtrust essentieel voor maximale prestaties en herstel van het lichaam en daarom wordt de samenwerking nu uitgebreid. M line is sinds de oprichting in 2001 onlosmakelijk verbonden met topsport; veel topsporters werken samen met M line omdat zij slaap zien als een onderdeel van hun training en voorbereiding op betere sportprestaties.

Kamiel Maase, prestatiemanager bij TeamNL Experts: "Goed slapen is een voorwaarde om te kunnen presteren, zeker voor topsporters. Daarom zijn we blij dat M line de topsporters van TeamNL tot en met de Olympische en Paralympische Spelen van Milano Cortina in 2026 blijft voorzien van hoogwaardige slaapproducten."

Ook op het gebied van innovatie draagt M line bij aan het succes van TeamNL. Zo vertalen we samen kennis over slaap naar een scholingspakket voor sporters en werken we met gerenommeerde onderzoekers aan nieuwe inzichten en producten voor TeamNL.

Verlenging M Line

M line zal de opgedane kennis gebruiken bij het ontwikkelen van de producten en het belang van goede nachtrust extra benadrukken. "Wij zijn er trots op dat we bijdragen aan de sportprestaties van TeamNL", vertelt Pieter-Bas Stehmann, Algemeen Directeur DBC Nederland. "De onderzoeksresultaten en -uitkomsten zetten we ook in voor productinnovatie. Daarnaast gaan we essentiële kennis over slaap verzamelen en delen met sporters. Samen met NOC*NSF ontwikkelen we daarover een online scholingspakket dat als trainingsmodule geïmplementeerd wordt in het ontwikkeltraject van de atleet."

Over M line

DBC (Dutch Bedding Company) International, de groothandelsdivisie van Beter Bed Holding, heeft een hoogwaardige collectie matrassen, kussens en boxsprings ontwikkeld voor iedereen die het maximale uit de nacht wil halen en overdag optimaal wil presteren. Het merk M line levert slaapsystemen voor onder andere hotels, vakantieparken, nieuwbouwprojecten of expat huisvesting. De samenwerking met NOC*NSF is volledig in lijn met de groeiambitie van DBC en onderstreept tevens de ‘Beter Slapen, Beter Leven’ propositie van Beter Bed Holding.

Deel dit artikel op social media: