Sportdeelname Voel je thuis in de sport

Startschot Mega Wandel Marathon op Papendal

12 mei 2023
 Startschot Mega Wandel Marathon op Papendal

Meer dan 700 wandelaars doen morgen (zaterdag 13 mei) mee aan de Mega Wandel Marathon in en om Arnhem. Het is de tweede editie van een bijzonder wandel-event van Stichting het Gehandicapte Kind.

Minister Helder van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is daarbij aanwezig. Zeker net zo belangrijk voor de wandelaars, is dat artiesten zoals Douwe Bob en Monique Smit optreden. Langs de route is er ook muziek en entertainment.

Startschot op Papendal

Sportcentrum Papendal, de thuisbasis van NOC*NSF, is ook dit jaar startpunt én locatie voor het eindfeest. De opbrengst van de Mega Wandel Marathon is bestemd voor initiatieven en voorzieningen om gehandicapte kinderen mee te kunnen laten doen met spelen, sporten en leren.

Rick Brink, ambassadeur van de Stichting het Gehandicapte Kind geeft samen met Marc van den Tweel, algemeen directeur van NOC*NSF het startschot voor de wandeling van 21 kilometer.

Marc van den Tweel: "Geweldig dat er nu weer méér deelnemers zijn en dat daarmee ook meer geld beschikbaar komt om deze groep kinderen te betrekken. Daarnaast maakt zo’n groot wandel-event weer duidelijk hoe positief het voor mensen is om samen in beweging te zijn. Dat plezier in sport en sportief bewegen gun je iedereen en dat moeten we ook mogelijk maken voor alle groepen in de samenleving voor wie dat nu nog niet vanzelfsprekend is."

Ook meedoen?

Dat kan volgend jaar weer. De wandelmarathon is dan op zaterdag 25 mei. Ga voor meer informatie naar megawandelmarathon.nl

Deel dit artikel op social media: