Sportdeelname Sportverenigingen Sportbonden

Week van de Scheidsrechter van start

1 oktober 2022
Week van de Scheidsrechter van start

Vandaag start de Week van de Scheidsrechter, een jaarlijks moment van waardering voor scheidsrechters, juryleden en officials. 

Scheidsrechters, juryleden en officials staan wekelijks klaar voor de 4,3 miljoen sportende leden die Nederland telt. Ze zorgen voor eerlijke competitie, leiden wedstrijden in goede banen en dragen bij aan sportplezier. Ze maken wedstrijden en competitie mogelijk en zijn daarmee onmisbaar voor sportend Nederland.

De Week van de Scheidsrechter is hét jaarlijkse moment waarop sporters en sportclubs scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. De week vindt plaats van 1 tot en met 9 oktober en is een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat.

#scheidsbedankt
Tijdens de Week van de Scheidsrechter moedigt een groot aantal sportbonden, waaronder de Atletiekunie, KNAF, KNGU, KNHB, KNHS, KNVB, Nevobo, NKBV, NTB, Rugby Nederland en NOC*NSF daarom zoveel mogelijk sporters, sportclubs, vrijwilligers, bestuursleden aan om hun scheidsrechters, juryleden en officials in het zonnetje te zetten.

Hoe? Door bijvoorbeeld een bloemetje te geven of een bericht op social media te delen waarin zij de scheidsrechter bedanken. Meedoen kan door een bericht te plaatsen met de hashtag #scheidsbedankt #officialbedankt of #jurybedankt.

Deel dit artikel op social media: