Topsport TeamNL

Talentvolle sporters TeamNL na teampresentatie klaar voor EYOF Vuokatti

10 maart 2022
Talentvolle sporters TeamNL na teampresentatie klaar voor EYOF Vuokatti

Een team van negen talentvolle sporters vertegenwoordigt TeamNL van 20 tot en met 25 maart op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in het Finse Vuokatti. Dinsdag is het team symbolisch overgedragen aan chef de mission Marianne Timmer. Dat gebeurde met de overhandiging van de Nederlandse vlag door NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg tijdens een digitale bijeenkomst voor de sporters en hun coaches en ouders/begeleiders.

"Het EYOF is een prachtige kans om ervaringen op te doen", sprak chef de mission Marianne Timmer (47) haar team toe. De drievoudig olympisch medaillewinnaar is trots dat ze haar eigen ervaringen met deze nieuwe generatie mag delen. "De weg naar de absolute top is er een van vallen en opstaan. Bij het EYOF leer je daar mee omgaan, ook met elkaar als team."

Voor Timmer is het haar eerste EYOF als chef de mission. Tijdens de Jeugd Olympische Spelen (YOG) van 2020 in het Zwitserse Lausanne vervulde ze die rol al wel.

De weg naar de absolute top is er een van vallen en opstaan. Bij het EYOF leer je daar mee omgaan, ook met elkaar als team.
Marianne Timmer, chef de mission

Actief in vier disciplines

De negen talentvolle sporters vertegenwoordigen TeamNL in Vuokatti op vier verschillende disciplines: alpineskiën, kunstrijden, shorttrack en snowboarden. Tijdens het EYOF staan verder biatlon, langlaufen, noordse combinatie en skischansspringen op het programma. Het ijshockeytoernooi is afgelopen december al gehouden.

De negen talentvolle sporters van TeamNL in Vuokatti

Alpineskiën

  • Christopher Dijksman (slalom, parallelslalom)
  • Jurre Jeurissen (slalom, parallelslalom, mixed team parallel event)
  • Noa Rabou (slalom, parallelslalom, mixed team parallel event)


Kunstrijden

  • Dani Loonstra (single event)

Shorttrack

  • Zoë Deltrap (500m, 1.000m, 1.500m, mixed relay)
  • Kiek Straathof (500m, 1.000m, 1.500m, mixed relay)
  • Bas van der Valk (500m, 1.000m, 1.500m, mixed relay)
  • Niels Bergsma (500m, 1.000m, 1.500m, mixed relay)

 Snowboarden

  • Romy van Vreden (slopestyle, big air)

Leren presteren

Om in de toekomst te presteren leggen sporttalenten een lange weg af. Het is een reis die ze vormt. Een reis waarin ze leren presteren. Samen met hun coaches. Deelname aan het EYOF is een hoogtepunt tijdens die reis. De talentvolle sporters van TeamNL krijgen er de kans om te leren. Als individu, maar ook als team. Net als hun coaches. Bij dit multidisciplinaire sportevenement gelden de Olympische wetten. Wetten die de sporters sterker maken en die ze de weg wijzen naar het seniorenpodium.

Het EYOF wordt iedere twee jaar georganiseerd voor sporters tussen de 14 en 18 jaar oud. Net als de 'echte' Spelen kent het EYOF een zomer- en een wintereditie. Het EYOF in Vuokatti zou in 2021 worden gehouden, maar is vanwege de coronapandemie verplaatst. De openingsceremonie vindt plaats op zondag 20 maart. Op vrijdag 25 maart wordt het EYOF in Vuokatti afgesloten.

Volg onze talenten via TeamNL.org

Volg onze talenten van TeamNL op weg naar en in Finland via onze website TeamNL.org. Je vindt er onder andere profielen van de deelnemers en het programma van TeamNL.

Tijdens het toernooi zullen we met foto's en video's vanuit het dorp en de wedstrijdvenues de sporters op de voet volgen. Ook via onze social kanalen Instagram en Twitter.

Deel dit artikel op social media: