Topsport Beijing 2022 TeamNL Paralympisch

Lisa Bunschoten en Chris Vos vlaggendragers TeamNL bij opening Paralympische Spelen

3 februari 2022
Lisa Bunschoten en Chris Vos vlaggendragers TeamNL bij opening Paralympische Spelen Beijing 2022

Een bijzondere eer is weggelegd voor Lisa Bunschoten (26) en Chris Vos (23) op vrijdag 4 maart bij de start van de Paralympische Spelen in Beijing. De parasnowboarders mogen de Nederlandse vlag dragen bij de openingsceremonie van het toernooi. Dat maakte chef de mission Esther Vergeer donderdag bekend.

De keuze van Vergeer komt niet alleen voort uit de mooie sportieve prestaties van Bunschoten en Vos. Zij noemt het tweetal "persoonlijkheden die zich met heel hun hart inzetten voor de toekomst van de sport. Lisa en Chris zijn een voorbeeld voor de huidige en de toekomstige lichting. Ik ben daarom trots dat zij TeamNL bij de openingsceremonie vertegenwoordigen."

Voor Bunschoten en Vos is hun inzet voor de sport een vanzelfsprekendheid. "We zetten ons graag samen in voor de toekomst van de sport. Dat vinden we heel belangrijk", vertelt Bunschoten, die uitkijkt naar het moment van de openingsceremonie.

"“Het voelt als een beloning en is een enorme eer dat we nu de Nederlandse vlag mogen dragen bij de start van de Paralympische Spelen. Zeker om dat samen met Chris te mogen doen is heel bijzonder."

Lisa en Chris zijn persoonlijkheden die zich met heel hun hart inzetten voor de toekomst van de sport en een voorbeeld voor de huidige en de toekomstige lichting.
Esther Vergeer, chef de mission
Chris Vos Lisa Bunschoten Esther Vergeer Vlaggendragers PS 760

Chris Vos en Lisa Bunschoten met chef de mission Esther Vergeer

"Het is heel cool om dit als twee snowboarders voor Nederland te kunnen doen", vult Vos aan. "Het motiveert ons extra om straks te laten zien waar we met z’n tweeën, net als de andere paralympische sporters, keihard voor hebben gewerkt. We gaan knallen in Beijing."

De twee paralympiërs volgen Jetze Plat en Fleur Jong op, die afgelopen jaar in Tokio de vlag droegen bij de openingsceremonie van de Zomerspelen. Die twee hebben ervaren hoe bijzonder het is om dat te mogen doen en wensen Bunschoten en Vos veel succes via onderstaande videoboodschap.

De Paralympische Spelen vinden plaats van 4 tot en met 13 maart 2022. Volg onze sporters op de website TeamNL.org en bekijk hier alvast het programma.

Deel dit artikel op social media: