Bonden Sportbonden Gemeenteraadsverkiezingen Gemeenten

Provincie Noord-Holland geeft met extra servicebudget voor sportclubs boost aan lokale sportakkoorden

14 december 2021

De provincie Noord-Holland stelt extra servicebudget beschikbaar voor sportclubs die (nog meer) willen inzetten op een club waar iedereen zich thuis voelt en met plezier kan sporten en bewegen. Dankzij dit budget kunnen sportclubs in Noord-Holland kosteloos gebruik maken van verschillende services uit het Nationaal Sportakkoord. Het gaat daarbij specifiek om de ondersteuningsmogelijkheden, zoals scholingen, workshops en begeleidingstrajecten, die helpen bij het creëren van een inclusieve, veilige en positieve sportclub. 

Een service aanvragen
Sportclubs in Noord-Holland die graag gebruik willen maken van de ondersteuningsmogelijkheden binnen de thema’s ‘Inclusief sporten en bewegen’ of ‘Positieve sportcultuur’ kunnen contact opnemen met hun lokale verenigingsondersteuner. De club gaat vervolgens met de lokale verenigingsondersteuner in gesprek om zo samen te bepalen welke behoeftes en doelen de club precies heeft, en welke service daar het beste bij aansluit. Vervolgens dient de lokale verenigingsondersteuner een aanvraag in via de Adviseur lokale sport. Na goedkeuring ontvangt de betreffende sportclub de ondersteuning en kunnen zij aan de slag met het realiseren van hun ambities.

Help mee: breng sportclubs in Noord-Holland op de hoogte
Met het extra budget dat nu vanuit de provincie beschikbaar komt kan er een boost worden gegeven aan de lokale sportakkoorden in Noord-Holland op het gebied van inclusief sporten en bewegen en een positieve sportcultuur. Het is daarvoor van belang dat sportclubs in Noord-Holland op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Jij kunt daar als sportbond een waardevolle bijdrage aan leveren. Informeer de clubondersteuner(s) van jouw bond en natuurlijk de Noord-Hollandse sportclubs. Dat kan bijvoorbeeld via een nieuwsartikel op jullie website, een nieuwsbrief of social media. Daarvoor kun je gebruik maken van de teksten en het beeldmateriaal in deze toolkit.

Deel dit artikel op social media: