NOC*NSF Paralympisch Atletencommissie

Gouden rolstoelbasketbalster Jitske Visser in bestuur Internationaal Paralympisch Comité

13 december 2021
Gouden rolstoelbasketbalster Jitske Visser krijgt bestuursfunctie in Internationaal Paralympisch Comite

Rolstoelbasketbalster Jitske Visser (29) treedt toe tot het bestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Visser, die afgelopen zomer in Tokio goud won met de Nederlandse rolstoelbasketbalploeg, is gekozen tot voorzitter van de IPC Atletencommissie en krijgt daarmee automatisch zitting in het hoogste bestuursorgaan van het IPC. Esther Vergeer was ook kandidaat voor een zetel in het IPC-bestuur, maar werd helaas niet verkozen. 

Jitske Visser reageerde opgetogen over haar uitverkiezing: "Ik ben ontzettend vereerd dat ik zo snel na mijn aantreden ben gekozen tot voorzitter van de atletencommissie en heb erg veel zin om het goede werk van mijn voorganger Chelsey Gotell voort te zetten en me in te zetten om de paralympische sport nog mooier en professioneler te maken."

Hinkelien Schreuder, voorzitter NOC*NSF Atletencommissie: "Ik vind het ontzettend knap hoe snel Jitske zich ontwikkelt in het internationale speelveld. Bij haar verkiezing tot de IPC Atletencommissie in september wist ik dat ze met haar doorzettingsvermogen, enthousiasme en hart voor de sport een verschil kan maken voor de paralympische sport. Dat ze nu is verkozen is tot voorzitter van de Atletencommissie bevestigt dit gevoel wat mij betreft. Ik kijk daarom uit naar de komende jaren waarin ik zeker weet dat Jitske zich hard gaat maken voor een professionele paralympische beweging die inspireert en bijdraagt aan een inclusieve samenleving."

Viervoudig Paralympiër Jitske Visser - in Beijing in 2008 was ze met vijftien jaar de jongste atleet van de Nederlandse equipe - won tijdens de Spelen van 2012 en 2016. Het absolute hoogtepunt van haar carrière tot nu toe, was het goud dat ze met haar team afgelopen zomer won in Tokio door China met 50-31 te verslaan.

Rita van Driel onderscheiden met Paralympic Order

Rita van Driel werd dit weekend onderscheiden met de Paralympic order, de hoogste paralympische onderscheiding. Van Driel kreeg deze onderscheiding voor haar werkzaamheden bij het International Paralympisch Comité en haar inzet voor de mondiale paralympische beweging. Rita van Driel was vanaf 2008 tot en met 2017 directeur van het Nederlands Paralympisch Comité en zat sinds 2009 in het bestuur van het IPC en treedt na dit jaar af.

Deel dit artikel op social media: