NOC*NSF Nationale Sportweek Sportbonden Sportverenigingen

Terugblik op NOC*NSF Nationale Sportweek 2021

14 oktober 2021

Het zit er weer op, de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021. In de vijf hostcities, maar ook in de rest van Nederland stond sport weer tien dagen lang centraal. Het waren dagen vol met inspiratie voor iedereen om in beweging te komen, onder het welbekende motto 'Sport doet iets met je'.

Sport bepaalt mede wie we zijn, wat we doen, waar en wanneer. En vooral ook, met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Sportclubs spelen daarbij een cruciale rol en zijn een ontmoetingsplek voor allerlei mensen. Samen met de sportbonden, sportclubs en sportaanbieders, gemeenten, vrijwilligers en onze ambassadeurs hebben we weer zoveel mogelijk mensen laten voelen wat sport voor hen kan betekenen.

Sport inspireert, verbindt, verbroedert, daagt uit, is heel gezond en geeft plezier. Dat wilden we allemaal uitstralen tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek en daar zijn we naar mijn mening geweldig in geslaagd.
Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF

Laat je inspireren met ons digitale magazine

Ter ere van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021 lanceerden wij een digitale terugblik. Laat je met dit online magazine inspireren door toffe voorbeelden van onze vijf host cities. Ook lees je verhalen van hoe andere partijen de NOC*NSF Nationale Sportweek hebben aangegrepen om een bijdrage te leveren aan sportstimulatie in een gemeente of positionering van een sport en/of vereniging.

10@10 Challenge

Op woensdag 22 september vond de 10@10 Challenge plaats. Met een aantal bekende sporters brachten we leerlingen in beweging tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek. Zo ontdekten zij in 10 minuten verschillende soorten sporten. Want hoe leuk is het om samen te sporten met deze topsporters die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt!

De 10@10 Challenge is terug te kijken via Youtube, want bewegen in de klas is ook na de NOC*NSF Nationale Sportweek ontzettend belangrijk!

Deel dit artikel op social media: