Topsport Coaching Parijs 2024 TeamNL

Jan van Veen nieuwe hoofdcoach KNWU

Redactie 3 september 2021
Jan van Veen nieuwe hoofdcoach KNWU

De KNWU stelt Jan van Veen aan als nieuwe hoofdcoach voor alle disciplines binnen de wielerbond. Vanuit zijn rol als prestatiemanager bij NOC*NSF was Van Veen vanaf januari tot en met de Olympische Spelen in Tokio al gedetacheerd bij de wielerbond als waarnemend hoofdcoach voor de disciplines BMX en baan.

KNWU-directeur Thorwald Veneberg is blij met de komst van Van Veen: "Jan heeft zijn toegevoegde waarde in de afgelopen tijd als waarnemend hoofdcoach BMX en baan meer dan bewezen. Richting Parijs zetten we de structuur binnen de KNWU anders neer met één hoofdcoach en één programmamanager voor alle disciplines. Als hoofdcoach gaat Jan de sporttechnische inhoud bepalen. De opdracht wordt om zoveel mogelijk medailles te halen op de Olympische Spelen van Parijs en Los Angeles en bij alle tussenliggende grote wedstrijden. Daarnaast wordt hij eindverantwoordelijk voor talentontwikkeling binnen de bond."

Van Veen: "De functie past goed bij mij omdat ik in nauwe samenwerking met de bondscoaches van de verschillende disciplines ga kijken waar we de topsport en talentenprogramma’s kunnen verbeteren. Dit om nu, maar ook in de toekomst, succesvol te kunnen zijn en blijven. Als hoofdcoach ga ik tevens discipline overstijgend kijken hoe we beter kunnen samenwerken. Vanuit een integrale benadering ontstaan er voor de sporters meer en betere mogelijkheden."

TeamNL heeft de afgelopen jaren de vruchten geplukt van de expertise van Jan in zijn rol als prestatiemanager
Maurits Hendriks, technisch directeur NOC*NSF

Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, ziet Van Veen als een waardevolle aanwinst voor de KNWU: "TeamNL heeft de afgelopen jaren de vruchten geplukt van de expertise van Jan in zijn rol als prestatiemanager. Zijn scherpe analyses van topsportprogramma’s en zijn ervaring binnen topsport op het hoogste niveau zijn in veel sporten van grote waarde geweest. Met de aanstelling van Jan maakt de KNWU na de succesvolle Spelen in Tokio de juiste volgende stap naar succes in Parijs."

Van Veen werkte eerder als schaatscoach bij onder meer verschillende merkenteams en Jong Oranje. Ook was hij bondscoach van de Duitse schaatsers. Sinds 2018 werkt hij als prestatiemanager voor TeamNL.

Deel dit artikel op social media: