NOC*NSF Partners

Nederlandse sport blij met 45,2 miljoen euro van Nederlandse Loterij

11 mei 2021
Nederlandse Loterij keert in 2020 ruim 45 miljoen euro aan de sport uit

De Nederlandse Loterij heeft in 2020 in totaal € 45,2 miljoen aan de Nederlandse sport heeft uitgekeerd. NOC*NSF is blij met deze bijdrage die zowel voor de topsport als voor de sport in de volle breedte wordt ingezet. In totaal keerde de Nederlandse Loterij over 2020 168,5 miljoen euro aan afdrachten uit: behalve het bedrag voor de sport, gaat het hierbij om € 106,1 miljoen voor de Nederlandse Staat en € 17,2 miljoen aan achttien verschillende goede doelen.

Jaarlijks gaat er rond de 45 miljoen euro vanuit Nederlandse Loterij naar de Nederlandse sport. Iedereen in de sport heeft daar wat aan. Hiermee worden contributies lager gehouden, kunnen competities worden georganiseerd en kan de sport via innovaties mee met maatschappelijke ontwikkelingen zoals de digitalisering. Ook de gehandicaptensport en de topsport profiteren van deze bijdrage.

De Nederlandse Loterij heeft in een uitdagend jaar een sublieme prestatie geleverd ten behoeve van de sport en goede doelen
Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter van NOC*NSF

“Wij zijn verheugd over de afdracht die de Nederlandse Loterij Organisatie in 2020 aan de sport heeft kunnen doen. Ze hebben in een uitdagend jaar een sublieme prestatie geleverd ten behoeve van de sport en goede doelen," reageert Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter van NOC*NSF. "Ook in 2020 heeft de Nederlandse Loterij met deze afdracht het weer mogelijk gemaakt dat vooral veel jeugdsport in Nederland doorgang heeft kunnen vinden."

"Door deze afdracht is het ook gelukt om de voor het sportaanbod in Nederland verantwoordelijke organisaties deze moeilijke tijd te laten overleven", vervolgt Van Zanen-Nieberg. "Wij staan nu allemaal klaar om met sport Nederland zo snel mogelijk weer vitaal en weerbaar te maken. De samenwerking met de gezondheidsfondsen is hier al een sprekend voorbeeld van. Er valt veel te winnen met sport. Ik wil de directie en de medewerkers van de Nederlandse Loterij Organisatie dan ook erg bedanken voor haar inzet. En vooral dank ik iedereen in Nederland die via de  Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten of de Toto hiermee een bijdrage aan de sport hebben gedaan. Blijf dat doen, je steunt de sport daar erg mee. Zeker nu!”

Advertorial Sport Bedankt Nederlandse Loterij

Advertorial De sport klapt voor Nederlandse Loterij

Deel dit artikel op social media: