Technisch directeuren Voor technisch directeuren

Topsportpolis ook beschikbaar in 2021 en 2022

2 november 2020

Het is gelukt de Topsportpolis, de door topsporters zeer gewaardeerde voorziening, weer voor twee jaar te verlengen. De Topsportpolis is een zorgverzekering op maat voor Sporters met een A-, HP- of Selectiestatus. Ze betalen alleen voor de basisverzekering en krijgen de meest uitgebreide 4-sterren aanvullende verzekering gratis (met onder andere 36 behandelingen fysiotherapie) én allerlei aanvullende topsport-extra’s als keuringen, bloedonderzoek, griepvaccinatie enz.

Voor de Topsportpolis is en blijft het groot aantal declaraties voor fysiotherapie een zorgpunt. Om deze kosten niet onnodig hoog te laten worden, hebben we ook jullie inzet en commitment nodig.

De sporter heeft nog steeds recht op de gratis 36 behandelingen. Vanaf de twaalfde behandeling voor een zelfde klacht vragen we de sporter om samen met zijn fysiotherapeut een behandelplan op te sturen naar de medische staf van NOC*NSF, via topsportmedisch@nocnsf.nl .De twaalfde behandeling kan ondertussen gewoon doorgaan en met de reactie die de sporter binnen twee dagen van de medische staf van de NOC*NSF krijgt, bepaalt de medische staf of verdere behandeling echt noodzakelijk is.

Maatwerkbudget

In bijzondere gevallen kan het aantal van 36 gratis behandelingen op jaarbasis niet voldoende zijn. Daarvoor hebben NOC*NSF en Zilveren Kruis ook nu weer afgesproken maatwerkbudget in te zetten. Uitsluitend als de sporter met zijn fysiotherapeut na  twaalf behandelingen voor dezelfde klacht (per jaar) een behandelplan heeft ingediend en daar akkoord van de medische staf van NOC*NSF op heeft gekregen, is eventueel maatwerkbudget voor extra fysiobehandelingen mogelijk via NOC*NSF.

Topsporters kunnen vanaf 12 november overstappen naar de Topsportpolis. Is een topsporter al verzekerd bij Achmea/Zilveren Kruis (bijvoorbeeld de Nationale Sportpolis) en krijgt de sporter gedurende het jaar een A-, HP- of Selectiestatus, dan kun deze sporters meteen door naar de Topsportpolis en hoeven niet tot het eind van het jaar te wachten!

Rol technisch directeuren

De inzet en commitment van jullie als TD’s zit in het helder uitleggen aan sporters waarom deze extra stap voor het kunnen gebruiken van de gratis 36 fysiotherapiebehandelingen nodig is. Daarnaast benadrukken we nogmaals dringend dat fysiotherapiebehandeling 'on the road' bij toernooien, wedstrijden en trainingskampen wordt betaald uit de aangevraagde en toegekende middelen voor sportmedische begeleiding van het topsportprogramma. Deze inzet kan niet gedeclareerd worden op de Topsportpolis!

Topsportpolis en afreizen naar oranje gebied

De Nederlandse Zorgverzekeringswet regelt dat ziektekosten vergoed worden ook als topsporters voor wedstrijd of trainingskamp naar Oranje gebied reizen. Meer informatie over het coronavirus en verblijf in het buitenland is hier te vinden.

Deel dit artikel op social media: