Bonden Sportbonden

Nieuwe wet met groot belang voor sportbestuurders aangenomen, webinar op 3 december

10 november 2020

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) is 10 november aangenomen in de Eerste Kamer. Hiermee zal de wet nu formeel in werking treden op 1 juli 2021. Dus aankomende zomer al. Dit lijkt verder weg dan het is, want er zijn veel zaken die sportverenigingen moeten gaan regelen in relatie tot deze wet.  

Waarom is deze wet relevant: 

  1. Persoonlijke hoofdelijke aansprakelijkheid van sportbestuurders 
  2. Besturen moeten een aantal zaken goed afspreken en regelen omgaande stemrecht, belet, toezicht en financieel bestuur
  3. Vele gemaakte afspraken moeten statutair via de notaris vastgelegd gaan worden

 Wat als verenigingen niets doen…. Als verenigingen dit niet goed regelen wil straks wellicht niemand meer in een bestuur zitten. Ondersteuning/toelichting/oplossing/uitleg/stappenplan etc. voor verenigingen komt eraan.   

Wij leggen alles graag uit tijdens het webinar van donderdag 3 december van 16.00-17.00 uur. Zowel bestuurders bij bonden als bij verenigingen zijn van harte uitgenodigd voor deelname aan dit webinar. Zet dit bericht dus vooral ook door naar jullie verenigingsbestuurders. Aanmelden voor dit webinar kan via deze link  

Vanuit NOC*NSF raden we je aan om aanwezig te zijn bij dit webinar over de WBTR. Dit is echt relevant voor alle sportbesturen. Dus ook van sportbonden. In het BDO van 19 november wordt kort ingegaan op 1e beeld kernpunten consequenties voor bonden (ook in relatie tot de minimale kwaliteit eisen) en ook verwezen naar dit webinar. 

Deel dit artikel op social media: