Topsport Tokyo 2020 Veilige Sport

NOC*NSF achter stopzetten turnprogramma door KNGU

29 juli 2020
NOC*NSF achter stopzetten turnprogramma door KNGU

NOC*NSF wil een veilige sportomgeving voor iedereen, ongeacht leeftijd of sportniveau. Vandaar dat NOC*NSF achter het moeilijke besluit van de KNGU staat om het damestopsportprogramma stop te zetten tijdens het door de KNGU aangekondigde onafhankelijke onderzoek binnen de turnsport.

Belangrijk is dat er nu de tijd wordt genomen, zodat er goed onderzoek kan worden gedaan. Wij wachten de resultaten van dit onderzoek af. Tegelijkertijd is een spoedige oplossing noodzakelijk voor de huidige turnsters, omdat dit besluit een enorme impact heeft op hun route richting de Olympische Spelen van Tokio volgend jaar. Wij zijn uiteraard bereid hierin mee te denken.

Deel dit artikel op social media: