Technisch directeuren Athlete Services

Financieel vangnet – een stapje verder

1 mei 2020

Samen met NLSporter en de NOC*NSF Atletencommissie werken we hard aan oplossingen voor sporters die in financiële problemen komen door de coronacrisis. 

Vanuit de rijksoverheid is er een tijdelijke regeling voor zzp’ers (TOZO-regeling) om inkomen tijdelijk aan te vullen voor levensonderhoud. De regeling is deze week aangepast. Daardoor kom je, als je je inkomen verdient in het buitenland, nu wel in aanmerking voor deze regeling. Je moet wel aan de overige criteria voldoen. Zo moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Een deel van de sporters heeft deze inschrijving niet. Voor deze groep proberen we nog een oplossing te vinden.

Sta je wel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heb je een financieel vangnet nodig voor levensonderhoud? Dan kun je dus in aanmerking komen voor de TOZO-regeling.

Wat is de TOZO-regeling?

De TOZO-regeling is de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers. Deze regeling is opgezet door de Rijksoverheid (ministerie van SZW) om zelfstandige ondernemers een financieel vangnet te bieden als zij door de coronacrisis in financiële problemen komen.

Met deze regeling word je, als je aan de voorwaarden voldoet, tot bijstandsniveau financieel ondersteund voor levensonderhoud. Meer informatie vind je hier. 

Hoe vraag ik de TOZO-regeling aan?

Je vraagt de TOZO-regeling aan bij je eigen gemeente. Volg dit stappenplan om te weten hoe het werkt.

Heb je hier verder vragen over? Neem contact op met TeamNL Athlete Services. We houden je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen om sporters te ondersteunen die nog tussen wal en schip vallen.

Deel dit artikel op social media: