Sportdeelname Sportverenigingen Sportwereld tegen corona Coronavirus en sport

Sportwereld tegen corona: One team one smile bij SC ‘t Gooi

Nicole Eyssen 15 april 2020
Sportwereld tegen corona: One team one smile bij SC ‘t Gooi

De coronacrisis zorgt voor bizarre taferelen. Competities liggen stil en clubhuizen blijven leeg. Gelukkig ontstaan er binnen de sportwereld ook tal van geweldige initiatieven om in beweging en in contact te blijven, of anderen te helpen. Iedere werkdag lichten we een van die mooie initiatieven uit. Vandaag: SC ’t Gooi in Hilversum met het credo ‘one team, one smile’.

Voor een hechte club als SC ’t Gooi is de impact van corona groot. ‘Het is verschrikkelijk voor zowel de spelers als de betrokkenen van de club,’ aldus Maurice Ramaekers die zelf als vrijwilliger bij de club actief is. "Iedereen kent elkaar en komt er graag. Vrijwilligers zetten zich al jarenlang met hart en ziel voor de club in en het gezinsleven is er volledig op ingericht. Wanneer de sport dan ineens tot stilstand komt, is dat een flink gemis." Het leidt tot verschillende initiatieven binnen de club: van video’s tot challenges. "Dat laat maar weer zien wat het belang van de sport is!"

‘We blijven samen lachen en houden de teamspirit hoog.

Video met een sterke boodschap

"We zijn meer dan een club waarvoor je contributie betaalt en waar je je kinderen wekelijks naartoe brengt", legt Maurice uit. Om alle vrijwilligers, leden en betrokkenen een hart onder de riem te steken heeft Maurice (tevens regisseur van beroep) op beeld vast proberen te leggen wat het gemis betekent voor alle betrokkenen van de club: "Ik zie hoe graag de vrijwilligers zich steeds weer inzetten voor de club om alles tot in de puntjes te regelen - van kantinediensten tot het keuren van de velden. Ik heb op beeld vast proberen te leggen wat het voor hen betekent dat ze niet meer naar de vereniging toe kunnen. In de video staan ze letterlijk achter glas, met de buitenwereld in de weerspiegeling: ze kunnen niet daarheen waar ze heen zouden willen gaan."

Dat SC ’t Gooi een hechte club is zie je duidelijk terug in beeld: vrijwilligers reiken elkaar de hand. Dat brengt ons bij de krachtige boodschap van de video: ‘samen staan we sterk’.

Positieve reacties

Zowel vanuit de club als vanuit de omgeving heeft SC ’t Gooi veel reacties ontvangen. ‘Vooral mensen binnen de club vonden het erg leuk om weer eens vertrouwde gezichten van SC ’t Gooi te zien.’ Reageert Maurice Ramaekers. ‘Het filmpje is vaak gedeeld en bekeken. Ik hoop dat we op deze manier veel mensen, en wellicht zelfs andere verenigingen, hebben weten te inspireren met onze boodschap.’

Saamhorigheid creëren

Naast het gemaakte filmpje dat breed verspreid is, gaan de leden van de club online veel challenges met elkaar aan. Zo zijn ze ingehaakt op de wc-rol challenge; waarbij teams een filmpje creëren door het ‘doorpassen’ van een wc-rol. "Het begon bij één team, maar inmiddels zien we dat iedereen leuk en creatief met de uitdagingen bezig is."

Het is een voorbeeld van de verbinding zoeken, waar SC ’t Gooi júist nu veel mee bezig is: "Ondanks dat we niet samen kunnen komen is het creëren van saamhorigheid, op welke manier dan ook, belangrijk. Zo blijven we samen lachen en houden we de teamspirit hoog!"

Deel dit artikel op social media: