NOC*NSF Coronavirus en sport

Begin de schooldag thuis met de sporters van TeamNL op Fit met TeamNL Kids

8 april 2020
Begin de schooldag thuis met de sporters van TeamNL op Fit met TeamNL Kids

Om tijdens deze bijzondere periode elke ochtend fit en actief de schooldag te beginnen, gaan TeamNL en Squla vandaag van start met 'Fit met TeamNL Kids'. In dit online programma stimuleren we kinderen op een leuke manier om te blijven bewegen, maar ook om nieuwe vaardigheden te leren. Kinderen kunnen zo nieuwe sporten ontdekken en maken elke schooldag kennis met een topsporter, een nieuwe sport én bijbehorende challenge!

Veel ouders hebben op dit moment te maken met de uitdaging om thuis te werken en tegelijkertijd de kinderen te helpen bij hun schoolwerk. Deze combinatie van werken en de kinderen bezig houden is mentaal en fysiek uitdagend voor iedereen. Om ouders hierin een handje te helpen is het idee ontstaan om in samenwerking met Squla een pakket samen te stellen.

Kinderen missen niet alleen school, maar ook de gymles op school en hun dagelijkse portie beweging. En ze missen de leuke ontspannende dingen als sporten bij de sportclub, scouting, spelen met vriendjes etc. Daarom is dit pakket nu beschikbaar voor alle kinderen die nu thuis zijn. Het pakket bestaat uit training door sporters, quizvragen, tekeningen en kaartjes die naar opa’s en oma’s gestuurd kunnen worden.

Sporten ontdekken in de huiskamer

De komende weken kunnen de kinderen allemaal verschillende sporten ontdekken, gewoon in de huiskamer! Iedere ‘school’-dag ontmoeten ze virtueel een olympische sporter op het platform van Squla en op www.teamnl.org/fitmetteamnl-kids. Vandaag starten we met shorttrackster Yara van Kerkhof. De sporters dagen de kinderen elke dag uit een beetje beter te worden, net zoals zij dat als olympische sporter ook proberen.

Het pakket op de website van TeamNL bestaat uit training door sporters, quizvragen en tekeningen en kaartjes die naar opa’s en oma’s gestuurd kunnen worden. Op het Squla platform kunnen de kinderen de trainingen met de sporters ook bekijken en maken ze elke week kans op een leuke prijs.

Deel dit artikel op social media: