NOC*NSF Coronavirus en sport Sportbonden

NOC*NSF zet 4 a 5 miljoen opzij voor een Coronanoodfonds Sport

26 maart 2020
NOC*NSF zet 4 a 5 miljoen opzij voor een Coronanoodfonds Sport

NOC*NSF zet 4 a 5 miljoen euro opzij als begin van een groter fonds om de financiële gevolgen van de noodzakelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk op te vangen. De rijksoverheid en andere partners is gevraagd mee te doen in dit Coronanoodfonds Sport. NOC*NSF heeft er alle vertrouwen in dat dit snel zal lukken. Het Coronanoodfonds Sport vormt een aanvulling op de regelingen van de overheid.

Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF: “Nederland verkeert in een zorgwekkende situatie die ook de sport raakt. Ik ben erg onder de indruk van alle inspanningen die ook de sport nu doet. Van sportvereniging tot ondernemende sportaanbieder en dat geldt ook voor alle evenementorganisatoren, iedereen werkt met grote inzet mee. De sector maakt daardoor een scherpe val van de inkomsten mee, terwijl de kosten in veel gevallen doorlopen."

De sector maakt door de crisis een scherpe val van de inkomsten mee, terwijl de kosten in veel gevallen doorlopen
Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF

"Wij maken nu vanuit onze beschikbare budgetten middelen vrij zodat we onze unieke sportinfrastructuur kunnen helpen om deze crisis te overleven en zo snel mogelijk de sociale cohesie in onze samenleving daarna zo snel mogelijk weer een boost te kunnen geven. Ik heb er veel vertrouwen in dat onze maatschappelijke partners mee zullen doen in dit fonds.”

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “De Nederlandse sportbonden doen hun uiterste best om hun verenigingen bij te staan nu zij vanaf 15 maart hun deuren hebben moeten sluiten. De gevolgen voor hen en voor de andere sportaanbieders in Nederland zijn nu al groot. We hebben gezien dat onze bonden hen nu al bij moeten staan. Met het Coronanoodfonds Sport willen we de sportbonden daarbij helpen.”

NOC*NSF roept het Rijk en de Gemeenten op om nu ook snel de door het kabinet genomen uitzonderlijke economische maatregelen toepasbaar te maken op de sport. Doel van die maatregelen is om banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen.

Met gemeenten wordt gesproken over allerlei maatregelen die lokaal kunnen worden genomen zoals het opschorten van het innen van huur en belastingen. Het Coronanoodfonds Sport vormt een aanvulling op deze regelingen.

Deel dit artikel op social media: