Technisch directeuren Athlete Services

Eindexamen doen mag ook in buitenland

6 februari 2020

De examentijd breekt weer aan. Laat je sporters en staf weten dat het - onder voorwaarden - ook mogelijk is om eindexamen te doen in het buitenland. Dat kan handig zijn als een eindexamenkandidaat op dat moment voor een topsportevenement niet in Nederland is. Het ministerie van OCW heeft hiervoor een richtlijn.

NOC*NSF heeft zich samen met de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Buitenlandse Zaken (BuZa) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ingespannen voor deze richtlijn: “In bijzondere gevallen en onder bepaalde voorwaarden wordt toegestaan dat leerlingen in het voortgezet onderwijs examens afleggen in het buitenland.” Informeer jouw sporters en staf over deze optie.

De voorwaarden:

  • De kandidaat heeft een Nederlandse nationaliteit en neemt namens Nederland deel aan een door NOC*NSF erkend internationaal topsportevenement
  • De kandidaat staat ingeschreven bij een school voor voortgezet onderwijs, vavo of staatsexamen in (Caribisch) Nederland
  • Het examen wordt afgenomen op een ambassade of consulaat, onder verantwoordelijkheid van de ambassadeur of consul.
Meer weten over de procedure? Mail Jan Eshuis

Meer weten over de procedure? Mail Jan Eshuis

Jan.Eshuis@nocnsf.nl

Deel dit artikel op social media: