Clubheld Vrijwilligers Rabobank Sportdeelname Club van het Jaar

Jacqueline Rosier van Drachter Boys Clubheld van het Jaar 2019

18 december 2019
Jacqueline Rosier van Drachter Boys Clubheld van het Jaar 2019

Jacqueline Rosier van de Friese voetbalvereniging Drachtster Boys is op dinsdagavond 17 december uitgeroepen tot Clubheld van het Jaar 2019. Twaalf provinciewinnaars kwamen samen in Utrecht voor de landelijke uitreiking. 

Jury met Erben Wennemars

Een vierkoppige jury met onder meer oud-schaatser Erben Wennemars koos uiteindelijk unaniem voor de inzending uit Friesland. Volgens de jury is Rosier de drijvende kracht achter de voetbalvereniging. Daarnaast zet zij zich maatschappelijk in middels een samenwerking met het naburige AZC. De Friezin ontvangt naast de eervolle nationale titel 'Clubheld van het Jaar 2019' een groot feest voor de gehele club.

Pupillen vragen me wel eens of ik op de club woon
Jacqueline Rosier

In het bijzijn van 350 gasten, waaronder ambassadeur en singer-songwriter Lucas Hamming en basketballer Jesper Jobse, heeft presentator Manuel Venderbos gisteravond bekendgemaakt dat Jacqueline Rosier de winnaar is van de verkiezing Clubheld van het Jaar. "De pupillen vragen me weleens of ik op de club woon", aldus de 40-jarige Rosier. "Het gaat me zoals bij alle vrijwilligers om het wij-gevoel, maar ik doe het zeker niet alleen."

Over de verkiezing Clubheld van het Jaar
Met de verkiezing Clubheld van het Jaar kunnen alle sport- en cultuurclubs hun clubhelden het podium geven dat ze verdienen en hen echt in het zonnetje zetten. Want vrijwilligers zijn het kloppend hart van de verenigingen en het werk dat zij verrichten mag vaker gewaardeerd worden. Dit is het vierde jaar dat verkiezing Clubheld van het Jaar heeft plaatsgevonden.

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Samen bereik je meer dan alleen en daarom is verenigen zo belangrijk. NOC*NSF, de Rabobank, het LKCA, Kunstbende, het AD en de regionale dagbladen hebben het initiatief genomen om het fenomeen verenigen en het vrijwilligerswerk binnen verenigingen te vieren en te belonen. Met de verkiezing Club van het Jaar (voorjaar) en de verkiezing Clubheld van het Jaar (najaar) geven wij hier samen invulling aan.

Deel dit artikel op social media: