Topsport

Fotografe Mathilde Dusol wint Paralympic Sports and Media Award

26 oktober 2019
Fotografe Mathilde Dusol wint Paralympic Sports and Media Award

Mathilde Dusol heeft de Paralympic Sport and Media Award gewonnen voor beste fotografe van de Paralympische Spelen van PyeongChang 2018 en voor haar verdiensten tijdens de bijna twintig jaar dat de ze de paralympische sport fotografeert. Het International Paralympic Committee (IPC) prees de actiefoto waarop ze alpineskiër Jeroen Kampschreur in volle actie vast wist te leggen. 

Dusol kreeg de prijs uitgereikt door IPC Board-member Rita van Driel tijdens de IPC General Assembly and Conference in Bonn. Ze ontving de prijs in bijzijn van Raymon Blondel, voorzitter van het Nederlandse Paralympische Comité en Esther Vergeer, Chef de Mission van de Paralympisch TeamNL. Beiden zijn enorm blij met de prijs voor Mathilde.

“Dit is een erkenning voor het werk dat Mathilde de afgelopen 19 jaar tijdens zoveel Paralympische Spelen heeft gedaan. Door het werk van Mathilde worden de prestaties van de Paralympiërs op een geweldige manier in beeld gebracht”, aldus Blondel. 

Deel dit artikel op social media: