NOC*NSF

André Bolhuis krijgt award van EOC

27 oktober 2019
André Bolhuis krijgt award van EOC

André Bolhuis is onderscheiden met de EOC Olympic Laurel Award. De oudvoorziter van NOC*NSF ontving de prijs tijdens de 48e Algemene Ledenvergadering van de 50 Europese Olympische Comités (EOC), die op 25 en 26 oktober werd gehouden in Warschau.  

De EOC Olympic Laurel Award bestaat sinds 2007 en wordt uitgereikt aan sportbestuurders die op bijzondere wijze actief zijn geweest bij de promotie van sport in hun eigen land en daarnaast een grote bijdrage hebben geleverd aan de samenwerking tussen de Europese NOC's. Bolhuis is de eerste Nederlander die deze onderscheiding ontvangt. Zowel NOC*NSF voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg als algemeen directeur Gerard Dielessen waren bij deze EOC-bijeenkomst aanwezig.

Gerard Dielessen: “Nadat we in Nederland in mei van dit jaar uitgebreid bij de verdiensten voor de sport van Andre Bolhuis hebben stilgestaan, is het goed te zien dat hij nu ook internationaal de erkenning en het afscheid krijgt dat hij verdient. Het EOC heeft hem de EOC Olympic Laurel Award toegekend voor alles wat hij de afgelopen 50 jaar voor de sport in Nederland en de samenwerking op Europees niveau als atleet, begeleider en bestuurder heeft gedaan. Met als Europees hoogtepunt het binnenhalen en daarna organiseren van de EYOF 2013 in Utrecht."

"André heeft afscheid genomen op het moment dat de maatschappelijke erkenning van sport nu overal erkend wordt. Ik realiseer me erg goed dat zonder mensen als Andre Bolhuis en wat zij daar de afgelopen 50 jaar voor de sport hebben gedaan, deze maatschappelijke impact en betekenis nu niet zou bestaan.”

Deel dit artikel op social media: