Topsport Athlete Services

27 topsporters aan de slag met TeamNL@Work

25 juli 2019
27 topsporters aan de slag met TeamNL@Work

Verder ontwikkelen op een bepaald thema, kennismaken met een ander netwerk, iets naast mijn topsport doen en deze kans pak ik met beide handen aan. Het zijn wat voorbeelden van motivaties waarom sporters zich aanmelden voor een praktijkprogramma van TeamNL@work. Met steun van het ministerie van VWS starten 27 sporters in september met twee praktijkprogramma’s: Sportmarketing en -media en Sprekers.

TeamNL@work | Sportmarketing en -media is gericht op het bijbrengen van praktische kennis en wordt uitgevoerd door sportmarketingbureau Triple Double. Een van de deelnemers is topjudoka Frank de Wit. "Met het praktijkprogramma Sportmarketing en -media wil ik mijzelf op deze thema’s verder ontwikkelen. Daar heb ik zowel tijdens als na mijn topsportcarrière wat aan. Ik vind het fijn om iets naast mijn topsport te doen en dit is qua tijdsinvestering goed te combineren voor mij. Ik heb er ontzettend veel zin in om dit samen met andere sporters te starten." 

Veertien deelnemers zijn geselecteerd voor TeamNL@work | Sportmarketing en -media:

 • Imke van der Aar (badminton)
 • Dion Dreesens (zwemmen)
 • Bas van Empelen (judo)
 • Juul Franssen (judo)
 • Yuri van Gelder (turnen)
 • Charlotte van Kleef (basketbal)
 • Edward Maalouf (handbike)
 • Ivar Saris (poolbiljart)
 • Celeste Split (korfbal)
 • Sabrina Stultiens (wielrennen)
 • Luuk Veltink (pararoeien)
 • Govert Viergever (roeien)
 • Stephen de Vries (parawielrennen)
 • Frank de Wit (judo)

In samenwerking met TeamNL partner Rabobank en uitgevoerd door Back2Basics starten dertien (oud)topsporters met het praktijkprogramma Sprekers. Ze leren en analyseren hoe hun boodschap overkomt op het publiek en hoe ze hierbij hun eigen kwaliteiten het beste kunnen inzetten.

Deelnemers aan TeamNL@work | Sprekers:

 • Kasper Averink (basketbal)
 • Jelmar Bos (para-atletiek)
 • Britt Eerland (tafeltennis)
 • Stefan Groothuis (schaatsen)
 • Duncan van Haaren (parazwemmen)
 • Hilde Jager (judo)
 • Marieke Keijser (roeien)
 • Jeske Kisters (zeilen)
 • Martin van de Pol (parawielrennen)
 • Annemarieke Roling (paradressuur)
 • Luuk Veltink (pararoeien)
 • Ginger de Weert (softbal)
 • Bo Wullings (roeien)

Deel dit artikel op social media: