Sportdeelname Sportverenigingen

Stappenplan preventie voor sportverenigingen

10 mei 2019
Stappenplan preventie voor sportverenigingen

Op zondag 12 mei presenteert NOC*NSF op Papendal het Stappenplan sportclubs voor het preventiebeleid van sportverenigingen. Dit gebeurt op het Framed Festival tijdens de bijeenkomst georganiseerd met en door Renald Majoor van De Stilte Verbroken, in samenwerking met NOC*NSF, de gemeente Arnhem, Sportbedrijf Arnhem en Papendal.

Met dit stappenplan, ontwikkeld door Rutgers in samenspraak met vele sportorganisaties, kunnen sportverenigingen praktische maatregelen nemen om grensoverschrijdend gedrag in de sport te voorkomen. In de komende weken wordt dit stappenplan onder de aandacht gebracht van de sportverenigingen, gemeenten, GGD’s en andere organisaties die een rol kunnen spelen bij het ondersteunen van lokale sportverenigingen.

Het stappenplan is vrij beschikbaar voor iedereen. Het geeft praktische handvatten waardoor iedere vereniging zelf aan de slag kan. 

Zowel het Centrum Veilige Sport Nederland als het Stappenplan sportclubs voor sportverenigingen zijn het resultaat van de implementatie van de aanbevelingen van commissie de Vries. Deze commissie heeft onderzoek gedaan naar het tegengaan van misbruik en intimidatie in de sport. Het rapport van deze commissie treft u hier aan.

Deel dit artikel op social media: