NOC*NSF Partners

Nederlandse sport blij met € 43,2 mln van Nederlandse Loterij

10 mei 2019
Nederlandse sport blij met € 43,2 mln van Nederlandse Loterij

De Nederlandse Loterij heeft bekendgemaakt in 2018 in totaal € 161,2 miljoen aan de afdrachten uitgekeerd te hebben. € 101,6 miljoen aan de Nederlandse staat, € 16,4 miljoen aan 18 verschillende goede doelen en € 43,2 miljoen aan de Nederlandse sport. De Nederlandse sportwereld is blij met deze bijdrage, die zowel voor de topsport als voor de sport in de volle breedte wordt ingezet.

Jaarlijks gaat er ruim meer dan 40 miljoen euro vanuit Nederlandse Loterij naar de Nederlandse sport. Iedereen in de sport heeft daar wat aan. Hiermee worden contributies lager gehouden, kunnen competities worden georganiseerd en kan de sport via innovaties mee met maatschappelijke ontwikkelingen zoals de digitalisering. Ook de gehandicaptensport en de topsport profiteren van deze bijdrage.

De Nederlandse sportbonden reageren enthousiast. Sjors Röttger, directeur Nederlands Handbal Verbond: “Dankzij Nederlandse Loterij kunnen onze Oranjeselecties optimaal presteren en krijgen alle leeftijdsgroepen de kans om kennis te maken met onze mooie sport door middel van diverse breedtesport activiteiten.”

Paul Sanders, directeur-bestuurder van de Koninklijke Wandel Bond Nederland: “Met de steun van Nederlandse Loterij onderhouden we onze community Wandel.nl, verzorgen we zes prachtige wandelpaden en bezorgen we jaarlijks 550.000 kinderen op 600 plaatsen in Nederland een feestelijke Avond4daagse.”

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “Ieder jaar weer maakt de Nederlandse Loterij het met haar afdracht mede mogelijk dat zo veel mensen in Nederland aan sport doen en van sport genieten. Dat is erg belangrijk want er valt veel te winnen met sport. Ik wil de Nederlandse Loterij erg bedanken voor haar inzet. En vooral dank ik alle spelers in Nederland die aan Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten of de Toto hebben meegedaan.”

Deel dit artikel op social media: