NOC*NSF

Nieuwe lichtmasten bij sportaccommodatie op Sint Maarten

30 april 2019
Nieuwe lichtmasten bij sportaccommodatie op Sint Maarten

Het Raoul Illidge Sports Complex op Sint Maarten heeft maandagavond zijn nieuwe LED lichtmasten officieel in gebruik genomen. NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis en Robert-Jan de Wilde van de Nederlandse vertegenwoordiging op Sint Maarten waren erbij aanwezig. De realisatie van deze masten komt voort uit een nauwe samenwerking van NOC*NSF met het ministerie van Sport en het National Sports Institute van Sint Maarten, het Internationaal Olympisch Comité (IOC), de KNVB en het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Op 6 september 2017 werd Sint Maarten getroffen door orkaan Irma. De orkaan heeft veel schade aangericht op het eiland. Naast de grote schade aan huizen en belangrijke infrastructuur zijn er sportaccommodaties vernield door het natuurgeweld. Zo ook de lichtmasten van het veld van het Raoul Illidge Sports Complex, deze waren onherstelbaar omgebogen door de harde wind. Hierdoor kon de bevolking in de avond vanwege gebrek aan licht geen gebruik meer maken van het sportveld.

Het IOC heeft direct nadat orkaan Irma over het Caribische gebied was getrokken een noodfonds opgericht om bij te dragen aan het herstel van de sportinfrastructuur in dit deel van de wereld.

Via NOC*NSF is het gelukt een bijdrage te verkrijgen uit dit IOC noodfonds voor het herstel van de lichtmasten van het Raoul Illidge Sports Complex. Dit herstel is verder mogelijk gemaakt door de inzet van NL-hulpgeld van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De KNVB is gevraagd om hun expertise in te zetten om het herstel van de lichtmasten daadwerkelijk te realiseren.

André Bolhuis, voorzitter van NOC*NSF: “Begin 2018 is er gestart met de verkenning om in samenwerking met lokale partijen de lichtmasten op het Raoul Illidge Sports Complex te herstellen. We zijn ontzettend trots dat ruim een jaar later de lichtmasten met hallogeen armaturen zijn vervangen door duurzamere lichtmasten met LED armaturen. Een mooie stap in de wederopbouw van Sint Maarten, waardoor vele kinderen en volwassenen weer in de avonduren kunnen sporten. Dit komt ten goede van de kwaliteit van het leven op het eiland. Het stemt mij tevreden dat NOC*NSF en het IOC hier een belangrijke rol in hebben kunnen spelen. Samen winnen we immers veel met sport.”

De officiële ceremonie werd opgeluisterd met een voetbalwedstrijd voor de jeugd van Sint Maarten georganiseerd door de Sint Maarten Football Federation.

Deel dit artikel op social media: