NOC*NSF Organisatie

Anneke van Zanen enige kandidaat voorzitter NOC*NSF

19 maart 2019
Anneke van Zanen enige kandidaat voorzitter NOC*NSF

Het bestuur van NOC*NSF heeft begin maart op advies van de vertrouwenscommissie Anneke van Zanen-Nieberg aan de leden van NOC*NSF voorgedragen als nieuwe voorzitter van NOC*NSF. De vertrouwenscommissie, bestaande uit voorzitters van bonden, bestuursleden van NOC*NSF en de voorzitter van de Atletencommissie heeft een uitgebreide en zorgvuldige sollicitatieprocedure doorlopen. De leden van NOC*NSF hebben daarna tot 18 maart 2019 de gelegenheid gehad zelf ook kandidaten te stellen. Daar is geen gebruik van gemaakt.

Het bestuur heeft voor 15 april 2019 een extra Algemene Vergadering georganiseerd waar de verkiezing van de nieuwe voorzitter naast enkele andere punten op de agenda staat. De nieuwe voorzitter volgt André Bolhuis daarna per 20 mei ‘19 op. Bolhuis maakt vanaf 2007 deel uit van het bestuur van NOC*NSF waarvan de laatste 9 jaar als voorzitter.

Deel dit artikel op social media: