Doe mee als gemeente

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september laten we heel Nederland zien dat iedereen kan genieten van sport en bewegen. Want sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu. Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat is dan ook het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek!  

Schrijf je in en doe mee!

Iedere gemeente kan meedoen aan de NOC*NSF Nationale Sportweek. Meedoen en daarmee zichtbaarheid geven draagt bij aan een gezonde en vitale positionering van de gemeente.

Maar hoe laat je dat zien? Door samen met de clubs, scholen en bedrijven de sport te promoten natuurlijk. De NOC*NSF Nationale Sportweek is de kans om dit binnen jouw gemeente te doen! Schrijf je in, dan doet jouw gemeente officieel mee en houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de NOC*NSF Nationale Sportweek.

Na inschrijving ontvang je eind juni de NOC*NSF Nationale Sportweek toolkit, met daarin inspirerende voorbeelden en bruikbare content die jij kan inzetten voor de sportstimulering binnen jouw gemeente.

Stimuleer deelname onder sportclubs

Een vitaal Nederland bereik je niet alleen: hoe groter het draagvlak onder sportclubs binnen jouw gemeente hoe meer sporters we samen bereiken in de Nationale Sportweek. Activeer dus ook hen om de sport in het zonnetje te zetten!

  • Wanneer je je inschrijft krijg je toegang tot de communicatie toolkit. In deze toolkit vind je diverse templates die je, indien gewenst, kan personaliseren om de sport in jouw gemeente te promoten tijdens de sportweek.
  • Organiseer activiteiten en wees hierin creatief! Help sportclubs bij hun vraagstukken en de organisatie van een passend sportief programma voor inwoners.

Stimuleer scholen voor de 10@10 Challenge

Naast dat sporten gewoon erg leuk en fijn is, heeft het veel voordelen voor kinderen. Bewegen kinderen genoeg, dan heeft dat positief effect op de ontwikkeling van de motorische vaardigheden, het niveau van fitheid en natuurlijk de gezondheid. Op woensdag 21 september organiseren wij de 10@10 Challenge. Tijdens de 10@10 Challenge ontdekken kinderen in 10 minuten 10 verschillende sporten en dat onder begeleiding van TeamNL sporters.

  • Wanneer je je inschrijft krijg je vanaf eind juni toegang tot de communicatie toolkit. In deze toolkit vind je een oproep video voor scholen om zich in te schrijven voor de 10@10 Challenge.
  • Nadat een school zich heeft ingeschreven voor de 10@10 Challenge ontvangen ze een toolkit met daarin de video challenge en bijbehorende handleiding. Op woensdag 21 september 10.00 uur vragen wij alle scholen tegelijkertijd in beweging te komen in de klas.

Schakel het sportbedrijf in

Heb jij een sportbedrijf in jouw gemeente? Roep deze op en bespreek samen de mogelijkheden voor de NOC*NSF Nationale Sportweek. Is er citymarketing budget, geef dan in de lokale en regionale krant extra aandacht aan de activiteiten voor de sportweek. Creëer een follow up door bijvoorbeeld de wethouder van Sport een activiteit te laten openen, zo creëer je een extra PR-moment. Zet vooral het sportbedrijf efficiënt in en maak gezamenlijk een plan van aanpak conform de richtlijnen en het sport protocol.

Doe mee op social media

Laat jullie volgers op social media ook weten dat jullie gemeente meedoet aan de NOC*NSF Nationale Sportweek. Vergeet niet @nocnsf te taggen en gebruik de volgende hashtags:

  • #NSW2022
  • #BeActive
  • #sportdoetietsmetje

Laat je inspireren

Ter ere van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021 lanceerden wij een digitale terugblik ‘Sport doet iets met je’. In dit digitale magazine lees je inspirerende verhalen van onze host cities, maar worden er ook voorbeelden gegeven van hoe andere gemeente hun deuren opende tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021.