Doe mee als sportbedrijf

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september laten we heel Nederland zien dat iedereen kan genieten van sport en beweging. Want sport inspireert, sport verbindt en door sport zit je lekkerder in je vel. Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat is dan ook weer het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek dit jaar!   

Dat sport iets met je doet, weten jullie als geen ander. Jullie faciliteren dit immers. Helpen jullie ons daarom mee de sport te promoten?   

Schrijf je in en doe mee!

Schrijf je in voor de NOC*NSF Nationale Sportweek, dan doe jij officieel mee en houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Na inschrijving krijg je onze NOC*NSF Nationale Sportweek toolkit, met daarin inspirerende voorbeelden en bruikbare content die jij kan inzetten voor de sportstimulering binnen jouw regio.

Stimuleer deelname onder sportclubs 

Een vitaal Nederland bereiken we niet alleen: hoe groter het draagvlak onder sportclubs, hoe meer sporters we samen bereiken in de NOC*NSF Nationale Sportweek. Activeer sportclubs om deel te nemen en help ons de sport te promoten!  

  • Wanneer je je inschrijft krijg je toegang tot de communicatie toolkit. In deze toolkit vind je diverse templates die je, indien gewenst, kan personaliseren om jouw sport te promoten tijdens de sportweek.   
  • Organiseer activiteiten en wees hierin creatief! Help sportclubs bij hun vraagstukken en de organisatie van een passend sportief programma. Houd bij het organiseren van de activiteiten uiteraard wel rekening met de algemene corona maatregelen.

Doe mee op social media

Laat jullie volgers op social media weten dat jullie meedoen aan de NOC*NSF  Nationale Sportweek. Deel mooie sportmomenten van jullie verenigingen, zoals opleidingsdagen, opendagen en andere verhalen en of activiteiten en roep clubs en andere sportfaciliteiten op om hun eigen #sportdoetietsmetje momenten te delen. Vergeet niet @nocnsf te taggen en gebruik de volgende hashtags:    

  • #NSW2021 
  • #BeActive   
  • #sportdoetietsmetje  

Organiseer sportactiviteit(en)

Hebben jullie leuke ideeën voor sportactiviteiten? Overleg met de gemeente en de clubs en voer ze uit, des te meer geluid tijdens de sportweek, des te meer succes. Uiteraard wel op basis van de geldende richtlijnen, wees creatief! Jullie zijn de verbindende schakel tussen gemeente en de clubs, scholen etc. Alleen gezamenlijk kunnen we laten zien dat iedereen kan genieten van sporten en bewegen. Hoe gaaf is het als de lokale volleybalclub samen optrekt met de voetbalvereniging om een potje voetvolley te organiseren. Ondersteun clubs in de organisatie en overleg met de gemeente hoe je extra ruchtbaarheid kunt geven aan activiteiten. Vergeet niet alles op social media te plaatsen. Dan bereik je niet alleen nog meer mensen, maar inspireer je ook andere sportbedrijven en sportservices!