Sportbestuurdersplatform 2023 760

Sportbestuurdersplatform

Als bestuurder heb je vaak te maken met vraagstukken die vergelijkbaar zijn of raken aan vragen die collega-sportbestuurders bezighouden. Het Sportbestuurdersplatform speelt daarop in. Het platform biedt clubbestuurders een online omgeving om met elkaar in gesprek gaan, kennis te delen, elkaar te inspireren en te versterken. Of het nu gaat om vrijwilligersbeleid, ledenbehoud of het verduurzamen van de accommodatie.

Ga naar het platform

Dé community die clubbestuurders met elkaar verbindt

Op het Bestuurdersplatform kunnen clubbestuurders elkaar vragen stellen en helpen met belangrijke thema’s die bij hen spelen. Bekijk de video om te zien hoe het werkt!

De voordelen op een rij

  • Clubbestuurders krijgen laagdrempelig de kans om van elkaar te leren. De kennis van elke clubbestuurder, verspreidt zich zo onder alle clubs.

  • Gebruikers kunnen vragen stellen en beantwoorden, inspiratie opdoen, goede voorbeelden en documenten delen en relevante bijeenkomsten onder de aandacht brengen.

  • Je krijgt een communitymanager die de gesprekken monitort en gebruikers, waar nodig, verder helpt.

  • Het platform geeft inzicht in de vraagstukken, trends en ontwikkelingen die de clubbestuurders bezighouden.

Bestuurdersplatform

Doet jouw club, bond of gemeente al mee?

Inmiddels doen al tien bonden en de gemeente Amsterdam actief mee met het Sportbestuurdersplatform. Op het kanaal van de Nederlandse Bridge Bond komen bijvoorbeeld ruim 130 bestuurders van bridgeverenigingen samen om ervaringen met elkaar te delen. En het kanaal van Gemeente Amsterdam heeft een groeiend aantal actieve gebruikers. Andere bonden die meedoen zijn: Schaakbond, KNGU, NHV, JBN, NTTB, KNBSB, KNKV, NOB, RN, KNSB en KNZB.

Meer weten?

Enthousiast geworden en wil je meer informatie ontvangen? Of je bond of gemeente meteen aanmelden? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op